Loading...
11 Filme din 2016 pe care probabil le-ați ratat

11 Filme din 2016 pe care probabil le-ați ratat

by Adrian Solomon, februarie 2, 2017

Pana acuma, cu excepția articolelor de noutăți, am scris despre și am recomandat strict filme care le-am văzut. Dar există o sumedenie de filme puse undeva la rece pe care tot intenționez să le văd dar fie nu prind momentul potrivit fie nu am cheful necesar să le vizionez. Am decis să compilez pentru voi o listă cu filme bune apărute anul trecut și probabil trecute cu privirea. Și ca să fim lămuriți, nu voi include nume de filme big-budget și producții AAA ci mai mult filme independente care mi-au atras atenția în mod deosebit. Fără a le lista în nici o ordine anume, iată 11 filme ce s-ar putea să vă surprindă:

Paterson

Adam Driver a devenit cunoscut în ochiul majorității spectatorilor cu filmul Star Wars 7 în rolul maleficului Kylo-Ren dar el nu uită că începutul carierei i s-a datorat filmelor indie așa că revine la ele odată cu această producție. În această dramă regizată de Jim Jarmusch, Driver joacă rolul unui șofer de autobuz care navighează viața de zi cu zi alături de soția lui căutând frumusețea în cele mai simple detalii.

Midnight Special

Am mai pomenit de acest film cu alte ocazii dar din păcate nu am apucat să îl văd până la capăt. Este o combinația între SF și road-movie, despre călătoria unui părinte alături de fiul său care manifestă puteri paranormale. Împreună trebuie să scape de o sectă religioasă dar și de un colonel militar chitit pe capturarea celor doi. Michael Shannon și Adam Driver (din nou) fac niște roluri bune în acest film.

Train to Busan

Pentru pasionații filmelor cu zombie, iată că din Coreea ne vine această bijuterie de film survival horror, în care un grup de călători se confruntă cu o infecție de zombie la bordul unui tren în drum spre Busan. Filmul este făcut cu mult suflet, plin de momente tensionate și a captat atenția Hollywoodului care deja îi pregătește un tratament de adaptare.

Moonlight

Un film cu o destul de multe șanse la unul dintre premiile Oscar puse în joc. Regizorul Barry Jenkins vine cu o poveste emoționantă de creștere și descoperire de sine a unui om, din copilărie până la stadiul de adult. Distribuția este de excepție, motiv pentru care și populează nominalizările la mai toate categoriile de actori.

The Invitation

Un thriller cu un pas măsurat, domol, ce analizează reziduul emoțional din urma unui divorț tragic. Soțul și actuala prietenă sunt invitați de fosta la o serată intimă între câțiva prieteni. De ce a fost chemat, care e scopul acestei serate, filmul oferă o groază de întrebări și clădește suspansul în mod treptat.

Swiss Army Man

Daniel Radcliffe pare că face uitate zilele lui ca Harry Potter și încearcă din răsputeri să își includă în filmografie roluri cât mai variate. La fel e cazul și aici, unde joacă rolul unui cadavru flatulent, care îl ajută pe protagonistul Paul Dano cu supraviețuirea pe o insulă pustie. Unul dintre cele mai provocatoare și ciudate filme ale anului trecut.

The Edge of Seventeen

Un film amuzant, emoționant și uneori foarte critic despre maturizare și nu numai. Viața adolescentei Nadine este dată peste cap în momentul în care cea mai bună prietenă a ei se îndrăgostește de fratele ei. E un film cu adolescenți pe care nu aveți voie să ratați, în special datorită scenariului isteț și a distribuției perfecte.

The Lobster

Un adevărat hit în circuitul festivalelor, se laudă cu cea mai originală poveste spusă anul acesta. Colin Farrell este un om părăsit de nevastă. El trăiește într-o lume în care dacă în interval de 45 de zile nu îți găsești o nouă dragoste, vei fi transformat într-un animal. Filmul, pe lângă faptul că este o comedie bună, satirizează normele sociale cărora trebuie cu toții să ne supunem.

Manchester by the Sea

Casey Affleck, fratele mai mic al mai celebrului Ben Affleck, face rolul vieții lui în acest film în care interpretează un bărbat care se vede nevoit să revină în orașul său natal pentru a-și crește nepotul său de 16 ani. Criticii au fost absolut îndrăgostiți de performanța actorilor implicați, și pentru faptul că, deși face uz de o temă simplă, filmul meditează asupra unor teme complexe cum ar fi însemnătatea familiei și cum fac față morții, cei care au rămas în urmă.

Sing Street

Un semi-musical, acest film spune povestea unui băiat de 14 ani din Dublin care încearcă să cucerească o fată misterioasă, pretinzând că are o trupă și invitând-o să joace în clipul lor de debut. Doar că nu are trupă iar de aici încep necazurile. Filmul este o comedie reușită, o scrisoare de dragoste tuturor celor care au îndrăgit vreun album de muzică sau au încercat să își copieze idolii. Este un film despre puterea muzicii și cum aceasta poate schimba lumea în mai bine.

Green Room

Green Room se îndepărtează de convențiile genului slasher-thriller dar rămâne o vizionare musai pentru toată lumea. Regizorul Jeremy Saulnier ne aduce pe ecrane experiențele traumatizante prin care trec o trupă punk, intrată în vizorul unei grupări de criminali neo-naziști condusă de magistralul Patrick Stewart așa cum nu l-ați mai văzut niciodată. Este și ultimul film în care a jucat Anton Yelchin, actorul decedând la scurt timp după filmări.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.