Loading...
Mission: Impossible (1996)

Mission: Impossible I (1996)

by Adrian Solomon, iunie 20, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Spionaj
Regie: Brian De Palma
Distribuție: Tom Cruise, Jon Voight, Henry Czerny, Emmanuelle Béart, Jean Reno, Ving Rhames, Kristin Scott Thomas, Vanessa Redgrave
Durată: 1 h. 50 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Ethan Hunt (Tom Cruise), un agent secret american, și mentorul său Jim Phelps (Jon Voight), se află într-o misiune sub acoperire în Praga, dar lucrurile iau o turnură neașteptată și totul se sfârșește tragic pentru ei. Jim este ucis și Ethan devine principalul suspect. Devenit un fugitiv, Ethan apelează la serviciile hackerului Luther Stickell (Ving Rhames) și a pilotului îndrăzneț Franz Krieger (Jean Reno) pentru a-l ajuta să pătrundă într-o clădire CIA aproape impenetrabilă, pentru a găsi un document confidențial care îi va dovedi nevinovăția.

Rant: Chiar dacă este pe alocuri tern primul film Mission Impossible, o adaptare a serialului omonim din 1966, a fost un succes major la box-office, stabilindu-l pe Tom Cruise drept unul dintre vedetele filmelor de acțiune, grație deselor cascadorii pe care le efectuează de unul singur, dar și carismei sale debordante. De altfel cred că seria MI este una care a crescut de-a lungul timpului, filmele devenind din ce în ce mai interesante și mai over the top.

În acest prim film, Brian de Palma ne servește o poveste cu spioni ca la carte, cu dese întorsături de situație, așa cum îi stă bine oricărui thriller de gen. Partea de acțiune este mai potolită, punându-se accent, după cum ziceam, pe partea de spionaj. Filmul oferă și câteva scene memorabile create de Palma, scene care au intrat deja în istorie și care au fost imitate de-a lungul anilor de mai multe titluri. Din coloana sonoră se distinge piesa a lui Adam Clayton și Larry Mullen Jr. de la U2.

Distribuția este de excepție, pe lângă Tom Cruise care face unul dintre rolurile carierei sale (în întreaga serie MI) îl mai putem găsi pe Jon Voight, Jean Reno care începuse să cocheteze cu producțiile americane, Ving Rhames  și să nu îl uităm pe al nostru băiat fain, Marcel Iureș, care are un rol minor.

Chiar dacă această serie a devenit cunoscută mai ales datorită scenelor intense de acțiune, primul film este mai orientat pe partea de spionaj, drept urmare puțin mai altfel. Cu toate astea, aș zice că e un film musai pentru toți fanii genului!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.