Loading...

The Adam Project (2022)

by Adrian Solomon, martie 12, 2022

Recomandare – decent!

Gen: S. F., Comedie, Acțiune
Regie: Shawn Levy
Distribuție: Ryan Reynolds, Mark Ruffalo, Jennifer Garner, Walker Scobell, Catherine Keener, Zoe Saldaña
Durată: 1 h. 46 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Adam Reed este un pilot care, folosindu-se de tehnologia de a călători în timp, se întoarce în 2018 pentru a îndrepta o gravă eroare ce poate avea consecințe catastrofice. Adam Reed din 2022, este un copil astmatic dar cu o limbă deosebit de ascuțită, suficient cât să îi enerveze pe toți cei din jurul său. Când Adam din viitor ajunge din greșeală în 2022, cei doi se întâlnesc, și își unesc forțele pentru a salva însăși timpul.

Rant: Echipa din spatele nesperatului hit de vară 2021, Free Guy, pentru a-i aduce Netflixului un lucru care îi lipsea de multă vreme, un film original bun. Da, Shawn Levy și Ryan Reynolds au reușit cu The Adam Project să realizeze un film bun, un proiect de pasiune pentru cei doi, o peliculă S.F. care oferă spectacol, acțiune, comedie dar și suflet, precum și o scrisoare de dragoste la adresa multor alte titluri celebre.

Filmele care se axează pe călătorii temporale nu sunt noi dar Shawn Levy știe cum să prezinte lucrurile astfel încât totul să nu pară reciclat. Ryan Reynolds deja se joacă pe sine însăși așa că cei care sunt sătui de gura toacă ecranul la foc automat, s-ar putea să găsească acest film greu de urmărit așa că să fiți avertizați în prealabil.

Așadar, Ryan Reynolds îl joacă pe Adam Reed, care vine din viitor în trecut pentru a găsi răspunsuri la anumite întrebări îngrijorătoare. Faptul că el este un fugitiv, nu îl ajută prea mult, pentru că în graba de a pleca și împușcat fiind, el face o eroare și aterizează în 2022, nu în 2018 așa cum plănuise. Aici dă peste el, școlar, astmatic și țintă principală a bătăușilor din școală, datorită gurii sale prea mari. De asemenea, Adam din trecut încă încearcă să își revină de pe urma morții tatălui său, trecând prin niște momente pe care Adam din viitor le-ar fi dorit uitate definitiv. Filmul devine astfel și o mică fereastră spre uitare, iertare, viața trăită prin prisma furiei față de persoanele decedate, dar și regăsire și în special, șanse secunde.

Distribuția este de primă mână, strălucind în special duo-ul Reynolds/Scobell, copilul furând deseori prim planul. Cei doi sunt în total sincron, iar interacțiunile dintre ei aduc filmului sursa principală de umor dar și plusul de suflet de care menționam mai sus. Keener este ca de obicei perfectă în roluri de villain, păcat că nu vedem mai multe din partea lui Ruffalo sau Saldana, cu toate că și atât cât primim, este suficient. Sunt în special plăcut surprins de calitatea efectelor speciale, acestea nefiind în nici un moment mai prejos unui film lansat cu multă fanfară la cinematografe.

The Adam Project este a doua colaborare Shawn/Ryan, a treia fiind abia anunțată, și anume Deadpool 3. Este un film perfect de văzut alături de familia întreagă și este disponibil pe Netflix!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.