Loading...
The Villainess (Ak-Nyeo) (2017)

The Villainess (aka. Ak-Nyeo) (2017)

by Adrian Solomon, decembrie 12, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Dramă
Regie: Jung Byung-gil
Distribuție:
Kim Ok-bin, Shin Ha-kyun, Sung Joon, Kim Seo-hyung, Jo Eun-ji
Durată: 2 h. 09 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Sook-hee este o asasină nemiloasă, foarte capabilă în mânuirea armelor și bine antrenată din punct de vedere a artelor marțiale încă de la o vârstă foarte fragedă. Ea devine un agent secret în slujba unei agenții de spionaj coreene, iar în schimbul a zece ani de serviciu, ea va fi recompensată cu libertatea. Dar în mijlocul unei misiuni, ea întâlnește cu doi oameni din trecutul său, lucru ce-i va scoate la suprafață setea ei răzbunare.

Rant: Chiar dacă povestea filmului este un amalgam de La Femme Nikita, Kill Bill și John Wick, având în centru o agentă secretă super antrenată, care bate în stânga și dreapta pe cine prinde lăsând în urmă foarte mult sânge, avem și multă sensibilitate specifică filmelor coreene. Ca de obicei, durata filmului bate două ore, dar pe lângă multă poveste din trecut servită prin diverse flash-backs, avem și niște scene de acțiune fantastice, poate unele dintre cele mai bune văzute în acest an. Scena de început, tributară recentului Hardcore Henry – pe care îl consider drept un deschizător de drumuri în ce privește explorarea posibilităților unei camere GoPro în surprinderea scenelor de acțiune, te lasă fără suflu. Avem iluzia unui one shot, extrem de dinamic și fluid, în care protagonista împușcă, taie și bate un bloc întreg de răufăcători de una singură. Și restul scenelor de acțiune sunt foarte frenetice, chiar dacă nu sunt chiar așa de dese.

După un început furibund în care eroina este capturată de guvern, ea urmează un centru de reabilitare, din care iese ca agent operativ, folosit pentru diverse treburi suspicioase. Și da, avem și un pic de dramă, prin încercarea ei de a se reintegra în societate și de a armoniza slujba fictivă și crescutul copilului ei cu diversele apeluri la misiune primite de obicei în toiul nopții.

La fel cum ziceam și în articolul cu Blade of the Immortal, The Villainess ocupă un loc fruntaș pe segmentul filmelor și în special scenelor de acțiune, într-un an extrem de propice acestui gen de filme (Atomic Blonde, John Wick 2).

Filmul este bun, i-aș fi dat musai doar pentru scena de început dar cum nici un film nu trebuie să stea într-o singură scenă, rămânem doar cu un rating decent.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.