Loading...
Hwayi: A Monster Boy (2013)

Hwayi: A Monster Boy (aka. Hwa-i: Goi-mool-eul sam-kin a-i) (2013)

by Adrian Solomon, octombrie 3, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Dramă
Regie: Jang Joon-hwan
Distribuție:
Yeo Jin-goo, Kim Yoon-seok
Durată: 2 h. 06 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: În mijlocul unei zone rurale mai puțin populate, pe o plantație de ienupări, locuiesc membrii unei organizații notorii de infractori. Alături de ei crește și un băiețel, rămas în urma unei tentative eșuate de răpire. Astfel, timp de 14 ani, singura familie pe care o cunoaște băiatul – Hwayi, este formată din cei cinci membrii ai aceste bande, numită The Daybreakers. Băiatul se adresează tuturor cu tată, de la fiecare deprinzând câte o abilitate: Seok-tae, liderul carismatic dar extrem de rece, Ki-tae, un bufon bâlbâit, expert în ale condusului, Jin-seong, un strateg rafinat, care pare să se preocupe cel mai mult de viitorul lui Hwayi, Beom-soo, un expert în arme de foc și Dong-beom, un artist marțial excepțional. Aceștia decid că a venit vremea ca Hwayi să participe la acțiunile lor, dar în timpul primei misiuni, toate lucrurile merg prost, iar Hwayi află anumite detalii pe care tații lor doreau să le țină ascunse față de acesta.

Rant: În egală măsură dramă și film de acțiune, Hwayi a Monster Boy este un film care va rămâne o perioadă cu tine, după vizionare. Are momentele tipice de introspecție coreeană, fiind din nou un film ce permite personajelor să crească, fără a fi aruncate în situații extrem de complicate. Povestea e destul de simplă și nu prea lasă loc de surprize. Scenele de acțiune sunt foarte bine construite, iar actorii strălucesc în rolurile lor, în special Kim Yoon-seok, care conferă un plus de gravitate rolului său.

De ce A Monster Boy? Nu vă lăsați păcăliți nici de titlu nici de scenele aparent de groază, deseori, monștrii sunt mult mai umani decât par a fi. Cu toate că, așa cum zice unul dintre protagoniști, You have to obecome the monster, in order for the monster to go away. În cazul de față, pentru a-și înfrunta frica și proprii demoni, expresiv ilustrați în acest film, Hwayi a trebuit mai întâi să îi accepte, odată cu prima viață luată, pentru ca mai apoi să se transforme el însuși într-un monstru, ucigând fără complexe pe oricine îi iasă în cale.

Este unul dintre filmele bune văzute în ultima perioadă și, așa cum m-am obișnuit deja, filmele coreene nu îmi înșală așteptările.

2 Comments


  • Mircea
   Replay Cancel Replay
  • aprilie 12, 2020

  ba, la te'ai ai obosit sa faci site'ul asta daca nu ai filmele puse,doar pt. trailer????pai astea le gasim pe youtube :))))

  • ce zici tu e ilegal fara drepturi de autor. ce te doare pe tine de ce am facut acest site? daca pui intrebarea asta, e clar ca ai gresit adresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.