Loading...

Asura: The City of Madness (2016)

by Adrian Solomon, august 17, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Crime, Thriller, Acțiune
Regie: Kim Sung-su
Distribuție: Jung Woo-sung, Hwang Jung-min, Ju Ji-hoon, Kwak Do-won, Jung Man-sik
Durată: 2 h. 16 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Han Do-kyung este un detectiv cu loialități dubioase, care se trezește prins între investigatorii secției de Afaceri Interne și afacerile coruptului primar Park Sung-bae.

Rant: Asura: The City of Madness este plin ochi cu actori de prestigiu, care fac aici niște roluri extraordinare. Este și povestea lui Han Do-kyung, un om cinstit pe vremuri, dar care a ajuns să ia mită și facă treburile murdare ale primarului Park, care, cu metode demne de orice gangster care se respectă, încearcă să își impună voința cu forța. Un mic accident va genera o adevărată furtună, în care va fi implicat nu doar Han, ci și subalternul său Moon Seo-mo, primarul Park, procurorul Kim Cha-in, toți făcându-i viața un adevărat chin lui Han. Filmul te ține în suspans, prezentând deseori evenimentele din perspectiva lui Han, anti-eroul acestei povești, cel căruia viața efectiv i se ușurează în bască. El este o simplă unealtă atât pentru sadicul primar Park, demn de nomenclatura de gangster adevărat în ciuda imaginii de servant public perfect pe care acesta o afișează și o cultivă cu deosebită grijă, dar și pentru cinicul procuror Kim, pe care cu greu te vei abține să nu îl pizmuiești. Asura: The City of Madness reprezintă perfect cinematografia coreeană, violentă, fără menajamente, în care poveștile cu happy-end sunt doar frânturi ale unei imaginații pre-adolescentine.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.