Loading...

V.I.P. (2017)

by Adrian Solomon, august 26, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Crime, Thriller
Regie: Park Hoon-jung
Distribuție: Jang Dong-gun, Kim Myung-min, Park Hee-soon, Lee Jong-suk
Durată: 2 h. 08 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Un criminal care se ascunde sub statul de V.I.P. și se află sub protecția guvernului datorită unor motive obscure, își continuă șirul de victime nestingherit. Un detectiv local primește ordine să găsească făptașul cu orice preț, dar acest lucru este aproape imposibil. Cu toate astea, detectivul, un agent guvernamental și un agent nord-coreean vor face tot ce se poate pentru a-l aduce pe acesta în fața justiției.

Rant: Park Hoon-jung este un alt scenarist (I Saw the Devil) devenit regizor, care s-a bucurat de succes cu filmele sale. Printre cele mai interesante se numără filmul de față, V.I.P., un film amplificat de brutalitatea anumitor scene deosebit de sângeroase și explicite, fapt care i-a adus și o porție de critici la adresa folosirii violenței împotriva personajelor feminine.

Filmul este spus în mai multe părți iar acțiunea sare între trei planuri distincte. Kwang-il este fiul unei persoane de rang înalt în ierarhia Coreei de Nord, fapt ce îi permită să scape cu basma curată din orice situație. El are neplăcutul hobby de captura, viola, tortura și ucide fete inocente, iar ocazional de a le distruge și întreaga familie. Lee Dae-bum este un oficial nord-coreean atașat investigării acestui șir de crime, dar este repede forțat de mai marii săi să lase cazul în pace. După trei ani, Kwang-il se află în Coreea de Sud, protejat fiind de serviciile secrete din această țară. Fără ca acestea să știe, el în continuă hobby-ul bolnav, lăsând în urma sa o serie de cadavre. Detectivul Chae Yi-do este însărcinat de superiori să rezolve cazul cât mai repede și prin orice metode așa că el ajunge repede să îl captureze pe Kwang dar pe fir intră repede atât securitatea cât și CIA-ul, care au propriile motive pentru a-l reține pe Kwang în posesia lor.

V.I.P. ne arată din nou fața coruptă a politicii și nepăsarea față de dreptate, subiecte familiare pentru regizor, care a mai atacat și cu alte ocazii corupția din guvernul și poliția sud-coreeană. Dar de data asta simt că se putea lucra mai mult la personajul negativ interpretat atât de bine și convingător de Lee Jong-suk. Acesta oricum reușește să te facă să îl urăști din plin, etalând mereu un rânjet superior pe fața aia de băiat inocent, dar sunt convins că dacă era un pic mai șlefuit și i se dădea mai multe de făcut, acesta putea să facă un rol memorabil, care să intre în galeria criminalilor memorabili care îți fac plăcere să îi urăști.

Și ca de obicei, am suferit la sumedenia de nume și personaje noi care tot apăreau, grația și unei traduceri aproximative care mai mult m-a băgat în ceață. Mi-a plăcut și apariția lui Peter Stormare, cu toate că personajul său este sub-utilizat – acesta având mai mult un cameo glorificat.

V.I.P. este un film solid, un crime thriller, ocazional cu accente politice, dar rămâne valabil avertismentul că acest film conține câteva scene care s-ar putea să vă facă să vă simțiți inconfortabili.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.