Loading...

A Knight’s Tale (2001)

by Adrian Solomon, iulie 15, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Acțiune, Aventură, Dragoste
Regie: Brian Helgeland
Distribuție: Heath Ledger, Mark Addy, Rufus Sewell, Paul Bettany, Alan Tudyk
Durată: 2 h. 12 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Un scutier de origini umile ia locul lordului său recent decedat într-un turnir pe care îl și câștigă, acest lucru stârnind în el și prietenii săi o poftă de a câștiga cât mai mult și de a ajunge cât mai departe în lumea nemiloasă a turnirurilor, lume destinată exclusiv nobilimii.

Rant: Avantajul de a revedea filme vechi alături de o audiență tânără este că îmi pot da seama cât de bine s-a menținut un film de-a lungul timpului iar din acest punct de vedere, A Knight’s Tale este la fel de proaspăt ca atunci când l-am văzut prima dată. Adevărul este că filmul are încă tracțiune grație șarmului lui Heath Ledger, aflat atunci în faza sa de băiat frumușel. Nici nu m-aș fi gândit atunci că în nici șapte ani urma să aibă rolul definitoriu al carierei sale, The Joker din The Dark Knight, dar și că urma să dispară tragic din mijlocul nostru.

A Knight’s Tale poate fi văzut și ca definiția anacronismului, regizorul și producătorii distrându-se de minune în a încărca filmul cu cât mai multe referințe de actualitate, printre ele numărându-se acompanierea participanților la turnir pe „We Will Rock You” a lui Queen, obligatoriile montaje pe diverse piese rock celebre, sau sigla Nike dublă care împodobește armura lui Will. Iar pentru că filmul nu se ia în serios de la bun început, aceste lucruri nu deranjează câtuși de puțin, cum nu prea deranjează nici discrepanțele istorice. Pelicula împrumută titlul uneia dintre poveștile incluse în celebrul compendiu „The Canterbury Tales”, scris de Geoffrey Chaucer iar filmul face un efort de a încadra acțiunea în anii 1370, când se zice că acesta dispăruse pentru o perioadă de șase luni. Așa că dacă ăsta ar fi modul în care Geoff s-a inspirat pentru scrierea acelei povești, sunt mai mult decât ok cu acest lucru.

Actorii sunt cât se poate de plăcuți, avându-l în frunte pe Heath Ledger în vârf de formă și popularitate, un Paul Bettany încă necunoscut până atunci, care fură toate scenele în care apare, un Alan Tudyk înainte de a juca în FireFly, acel serial considerat de toți nerds din întreaga lume drept a doua venire a Mesiei, și un Rufus Sewell care mereu va da bine în roluri negative.

Scopul declarat al peliculei este să ne binedispună și cred că își atinge acest scop cu vârf și îndesat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.