Loading...
The Princess Bride (1987)

The Princess Bride (1987)

by Adrian Solomon, mai 30, 2018

Recomandare – esențial!

Gen: Comedie, Dragoste
Regie: Rob Reiner
Distribuție: Cary Elwes, Mandy Patinkin, Chris Sarandon, Christopher Guest, Wallace Shawn, André the Giant, Robin Wright, Peter Falk, Fred Savage, Billy Crystal
Durată: 1 h. 38 min.
Rating IMDB: 8.0

Despre: Un bunic îi spune nepotului său o poveste fantastică despre o tânără frumoasă și bărbatul viselor sale. Aceștia au fost separați mulți ani dar după mai multe peripeții, ei reușesc să se regăsească. În calea iubirii lor însă stă regatul Florin și nenumăratele sale pericole.

Rant: The Princess Bride este înainte de toate, o poveste fantastică modernă, care combină fluid scenele de duel, fantastic create, cu comedia, romance-ul și fantasy-ul, pentru a crea împreună cel mai bun film de acest gen făcut vreodată. Pe net poți găsi o sumedenie de articole care laudă umorul inteligent al filmului, modul aproape perfect în care este prezentată comedia, fără a o da în parodie completă, dar în special, nenumăratele linii de dialog memorabile, de la eternul „Hello. My name is Inigo Montoya. You have killed my father. Prepare to die.” la „Inconceivable” sau replica antologică „You keep using that word. I do not think it means what you think it means.” sau șarmantul „As you wish!”.

Filmul a fost o furtuna perfectă, beneficiind de un regizor genial – Rob Reiner, o distribuție aproape perfectă din care au făcut parte Cary Elwes (Westley), Mandy Patinkin (Inigo Montoya), Andre the Giant (Fezzik), Billy Crystal care efectiv acaparează toate scenele în care apare ca Miracle Max, Peter Falk pe post de cel mai bun bunic din lume și mulți alții, dar și de un scenariu bazat pe cartea omonimă a lui William Goldman.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.