Loading...

After Life (2019-2022)

by Adrian Solomon, martie 22, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Comedie neagră
Distribuție: Ricky Gervais, Diane Morgan, Tom Basden, Tony Way, Mandeep Dhillon, Ashley Jensen, David Bradley, Kerry Godliman, Penelope Wilton, David Earl, Joe Wilkinson, Jo Hartley, Roisin Conaty, Tim Plester, Paul Kaye
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 18
Durată episod: ~30 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.4

Despre: În urma morții nevestei sale, Lisa, Tony, un jurnalist pentru un ziar local independent, devine o umbră a ceea ce a fost, devastat de durerea acestei pierderi. Ajuns un ursuz cu tendințe suicidale, Tony răbufnește împotriva lumii, împingând deoparte toți apropiații, încercând să își impună această nouă atitudine nepăsătoare. De-a lungul serialului, el învață să trăiască din nou, ajutat fiind de oamenii pe care îi întâlnește, de câinele său dar și de memoria nevestei sale.

Rant: Am ezitat un pic să pornesc acest serial pentru că Gervais are un stil aparte, care nu se pretează neapărat la vizionări casual, atunci când vrei să vezi ceva scurt, sau episodic. Depinzând așadar de starea privitorului, am așteptat până am fost în starea necesară, și nu am regretat nici o clipă petrecută alături de acest serial, o lecție de viață în toată cruzimea ei, despre cum să te refaci după o pierdere, cum să accepți moartea cuiva apropiat și cum să mergi mai departe. Gervais este Tony, un jurnalist al Gazetei de Tambury, un orășel englezesc adormit dar prietenos. El tocmai se reculege după moartea nevestei sale, pe care o considera drept dragostea vieții, jumătatea sa perfectă și cel mai bun prieten imaginabil. Singurul său companion și motiv de trai este câinele familiei, Brandy, care nu odată îl împiedică din a comite suicid prin simpla sa prezență. Tony a devenit un caz suicidal, un act care crede că îi conferă super-puteri, și anume de a spune orice oricui fără a-i păsa de consecințe. Drept urmare, toți cei cu care acesta își intersectează drumul zilnic, au de suferit, de la noul poștaș Pat, la colegii din redacția ziarului în frunte cu Matt, fratele lui Lisa, la tatăl său care suferă de Alzheimer și care încă crede că Lisa este în viață. Însă o serie de întâlniri și de evenimente, îș fac pe Tony să înceapă încet, încet, să-și re-evalueze poziția față de viață, și să îi acorde acesteia o altă șansă.

Gervais face un rol excepțional, fiind extrem de credibil în suferințele prezentate dar și în lecțiile învățate. Acestea nu sunt doar niște predici pe care cineva trebuie să i le țină ci concluzii la care acesta ajunge natural. Întreaga distribuție, dintre care și mulți dintre prietenii și colaboratorii regulari ai lui Gervais, fac ca orășelul Tambury să pară autentic și să prindă viață. Este fără îndoială o prestație excepțională, una dintre cele mai bune ale actorului, care ne arată că poate interpreta și altfel de partituri, una deosebit de intimă, intensă, în care iată că găsește loc și pentru multe dintre monologurile și rutinele din spectacolele sale de comedie. Un musai complet, disponibil de vizionat pe Netflix.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.