Loading...

Dead to Me (2019- )

by Adrian Solomon, mai 8, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Comedie neagră
Distribuție: Christina Applegate, Linda Cardellini, James Marsden, Max Jenkins, Sam McCarthy, Luke Roessler, Ed Asner
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 20
Durată episod: ~30 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.0

Despre: Jen este o văduvă a cărui soț a murit călcat de o mașină. Ea încă nu își revine din șocul dispariției jumătății sale și încearcă diverse forme de terapie. În una dintre acestea, un grup de sprijin fondat de un pastor local, ea o întâlnește pe Judy, o tipă care pare să treacă printr-o situație asemănătoare. În curând cele două devin prietene foarte bune, cu toate că apar din ce în ce mai multe dovezi cum că Judy nu ar fi complet cinstită cu Jen.

Rant: Dead to Me, cea mai recentă adiție Netflix, este un serial cu și despre durerea pierderii cuiva drag, și metodele la care o persoană normală ar recurge pentru a-și reveni la normal. Serialul ne poartă prin toate etapele reconcilierii, dar mereu pune ceva ascuns deoparte, un secret nespus sau câte o situație neprevăzută, cât pentru a se asigura că vei reveni constant de la episod la episod. Este una dintre cele mai subtile comedii negre ale acestui sezon și se bucură de un joc actoricesc aproape perfect al celor două protagoniste.

În rol principal o avem pe Christina Applegate, care chiar dacă după Familia Bundy unde apărea pe post de blondă zăpăcită, părea sortită să apară exclusiv în aceleași și aceleași tipuri de roluri, iat-o ajunsă la o maturitate actoricească care îi permite să facă roluri diverse, aici fiind o femeie distrusă de durerea pricinuită de moartea soțului ei, moarte încă neelucidată de poliție, lucru care o fac adesea să se transforme într-un ghem de furie surdă. Cu toate că ea încearcă să fie ancora familiei, nu reușește chiar de fiecare dată, alături de ea mai suferind cei doi copii ai săi, fiecare în propriul mod. Linda Cardellini, o altă veterană a micului și marelui ecran, o interpretează pe Judy, o tipă aiurită, calmă, care produce o impresie pozitivă asupra lui Jen cu ocazia primei lor întâlniri, ele de fapt devenind prietene foarte apropiate. Dar, așa cum vom afla destul de repede, încă din primul episod, Judy are destul de multe secrete, unele de-a dreptul cutremurătoare pentru relația celor două.

Chemistry-ul dintre cele două (deja) veterane este impecabil, actrițele reușind două roluri complet credibile. Stau doar și mă gândesc cum a trecut timpul și cum s-au maturizat aceste două actrițe, obsesii personale din diverse seriale văzute la diferite etape ale evoluției mele, Kelly fiind, ca pentru mulți alții sunt convins, un crush al copilăriei, iar Linda unul al adolescenței grație rolului ei din Freaks and Geeks.

Recomand să luați cu încredere această serie, faptul că este produsă de Adam McKay și Will Ferrel stând doar ca un argument în plus în favoarea sa.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.