Loading...
Angel Has Fallen (2019)

Angel Has Fallen (2019)

by Adrian Solomon, septembrie 1, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune
Regie: Ric Roman Waugh
Distribuție:
Gerard Butler, Morgan Freeman, Jada Pinkett Smith, Lance Reddick, Tim Blake Nelson, Piper Perabo, Nick Nolte, Danny Huston
Durată: 2 h. 01 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: După ce a salvat viața președintelui de nenumărate ori, agentul Mike Banning se vede vânat de toată America după ce acestuia i se înscenează o tentativă de asasinat asupra însuși președintelui Americii.

Rant: Dacă John Wick este o serie de filme care a venit de nicăieri dar care datorită unui protagonist carismatic și a unei acțiuni excepționale a reușit să cucerească întreaga audiență și să devină un adevărat hit la box-office, seria cu …has Fallen este exact opusul ei, dar la fel de surprinzătoare pe partea de încasări. Ce le-o fi plăcând oamenilor la acest film nu pot înțelege. Nu avem nici un protagonist care să mustească de carisma ingenuă a lui Keanu, Gerard Butler și personajul Mike Banning, nefiind chiar cel mai remarcabil din istoria filmelor de acțiune, iar pe partea de acțiune aceasta este multă, rapidă și zgomotoasă, exact întruchiparea a ceea ce, personal, urăsc la filmele americane, acele mii de editări și cadre trase în întuneric pentru a masca faptul că de fapt nu se întâmplă prea multe pe ecran. Și totuși iată că filmul este la a treia săptămână în topul box-office și a făcut deja o căruță de bani.

Dacă ai văzut orice film de la The Fugitive încoace, înseamnă că știi exact ce se va întâmpla iar faptul că îl distribui pe Danny Huston în film îmi zice deja că ți se rupe de faptul că ar trebui să ții măcar un pic de suspans în privința identității personajului negativ. De foarte multă vreme nu am mai anticipat cu atâta acuratețe mai tot ce urma filmul să îmi prezinte, și astea încă de la prima scenă. În plus de asta filmul ne consideră niște cretini și și bate joc constant de inteligența noastră, fiind complet decis să șteargă cu buretele faptul că e al treilea film deja în seria asta, iar în precedentele două domnul Banning s-a sacrificat trup și suflet pentru președintele său, pentru ca acuma brusc să îl vândă rușilor pentru 10 milioane de dolari pentru că îl durea spatele și avea amețeli? Ba mai mult, tu șeful securității americane, un mega soldat uns cu toate alifiile, lași în urma ta o tonă de dovezi care să te încrimineze iar agenții federali nici măcar nu au bunul simț să pună la îndoială faptul că stai bă un pic, e prea cusută cu ață albă toată această chestie. Practic președintele este atacat de un cârd de drone, iar atacatorii fac să pară că făptașul acestui atac este cel mai apropiat agent al Președintelui și anume domnul Mike Banning. Respectivul se trezește încătușat în spital, la nici jumate de zi după incident, răstimp în care FBI-ul cu o viteză incredibilă a strâns o căruță de dovezi cum că gagiul este creierul operațiunii, nepunându-și odată întrebarea băi, dar dacă tipul e nevinovat? Tipul acesta de scenariu forțat mă face să-mi pierd răbdarea cu acest tip de filme.
Singura bilă albă care îi mai urcă puțin scorul este prezența insolită dar complet binevenită a veteranului Nick Nolte (vai cât ai îmbătrânit) care mai aduce un plus de umor și dramă. Eu v-aș recomanda să vă orientați spre alte filme (oferta însă este destul de slabă momentan) și să lăsați franciza asta să cadă odată!

1 Comment


    • tudor
      Replay Cancel Replay
    • octombrie 23, 2019

    sa vedem filmul mai intai

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.