Loading...

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)

by Adrian Solomon, februarie 19, 2023

Recomandare – decent!

Gen: MCU, Aventură, Acțiune, S. F.
Regie: Peyton Reed
Distribuție: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Jonathan Majors, Kathryn Newton, David Dastmalchian, Katy O’Brian, William Jackson Harper, Bill Murray, Michelle Pfeiffer, Corey Stoll, Michael Douglas
Durată: 2 h. 05 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: În urma unui experiment eșuat, Hank Pym, Janet și Hope van Dyne alături de Scott și Cassie Lang sunt prinși în Tărâmul Cuantic, unde îi așteaptă o aventură de zile mari.

Rant: Istoric vorbind, filmele Ant-man nu au avut niciodată o semnificație prea mare în stabilirea evenimentelor cruciale ale universului MCU, aventurile solo ale eroului protagonist fiind mai degrabă, de umplutură, dar funcționau de minune ca filme stand-alone. Kevin Feige a decis să schimbe lucrurile de data aceasta și să îi ofere acestuia onoarea de a fi filmul care deschide Phase 5 a universului MCU, și nu oricum, ci cu o aventură de proporții … variabile, în micuțul mare univers sub-atomic cunoscut drept Tărâmul Cuantic, acolo unde Scott fusese exilat timp de 5 ani, și unde Janet van Dyne petrecuse mai bine de 30 ani „naufragiată”.

Filmul începe cu Scott Lang bucurându-se de viața de erou care tocmai a salvat lumea, recunoscut și iubit de toată lumea. El a scris o carte despre aventurile sale și aparent și-a atârnat costumul de super-erou în cui, mulțumindu-se cu traiul confortabil. Dar Cassie Lang, crescută acum într-o adolescentă în toată firea față de fetița precoce din primul film, este un geniu rebel, care alături de Hank Pym încă continuă lupta cea dreaptă și bună. Iar când unul dintre experimentele ei funcționează necorespunzător, toată familia este prinsă și transportată într-un tărâm nou, necunoscut, populat de creaturi fantastice și de fenomene inexplicabile. Ei au ajuns exact în Tărâmul Cuantic, locul unde Janet Pym a fost surghiunită timp de 30 ani, iar secretele ținute de aceasta în legătură cu acest loc, încep să iasă la iveală.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania este destul de ambițios, și pe alocuri are un vibe de Star-Wars. Noua locație este imaginativă, colorată și vibrantă, personajele  – exotice și neobișnuite. Doar că filmul suferă din cauza că nu încearcă să își zică propria poveste cât să introducă noi concepte și un nou villain, lucru ce distrage de la o caracterizare mai bună a multelor caractere care se învârt în fața ochilor noștri. Hope nu are mai nimic de făcut, Hank este doar un comedy relief de fundal, iar mai toți localnicii Tărâmului Cuantic, cu excepția, firește, lui Kang The Conqueror, sunt ușor de uitat și probabil că o să o și facem în curând. Dar Jonathan Majors pe post de Kang este excepțional și de data asta pictează un portret mult mai nuanțat decât a făcut-o în Loki. Rece, calculat, cu explozii intense de emoție, acesta reușește să fie unul dintre cei mai buni villains din panoplia universului Marvel. Dacă se va ridica la nivelul lui Thanos, asta rămâne de văzut, dar deocamdată promite să fie o prezență mult mai constantă în MCU.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.