Loading...
Argo (2012)

Argo (2012)

by Adrian Solomon, ianuarie 30, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Dramă istorică, Thriller
Regie: Ben Affleck
Distribuție:
Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin, John Goodman
Durată: 2 h. 00 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Pe data de 4 noiembrie, 1979, activiști iranieni iau cu asalt ambasada Americii din Teheran, luând ostateci 66 de americani. În confuzia creată, șase dintre aceștia reușesc să scape și să se adăpostească în ambasada Canadei. Știind că este doar o chestiune de timp până aceștia urmau să fie capturați și executați, guvernul american apelează la Tony Mendez, un individ specializat pe extracții de personal din zone fierbinți. Planul acestuia a fost să se dea drept un producător de film de la Hollywood, aflat în acea zonă în căutare de locații unde să filmeze un film S.F., urmând a-i folosi pe refugiți pe post de echipă de filmare.

Rant: Recipient a șapte nominalizări la Oscar și câștigător a trei dintre ele, printre care și cel mai bun film în 2012, Argo este fără îndoială cel mai bun efort regizoral a lui Ben Affleck până acum. Filmul este bazat pe fapte reale și anume operațiunea Aventura Canadiană, cu toate că după apariție au răsărit diverse critici cum că acesta ar fi minimalizat implicarea ambasadei canadiene în operațiunea de salvare, faptul că ambasadele Angliei și a Noii Zeelande ar fi refuzat să îi ajute pe americani sau că pericolele care îi pășteau în timpul operațiunii de salvare ar fi fost exagerate de dragul dramatismului.

Oricare ar fi adevărul, rezultatul final este un film plin de suspans, momente maxime de tensiune dar și momente nebănuite de umor, deseori destul de negru. Distribuția este excelentă iar din ea îl putem singulariza pe Alan Arkin care face un rol genial (îmi vine în minte cursa sa înceată către telefonul ce sună), cu toate că nici Goodman sau Cranston nu sunt de aruncat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.