Loading...
Munich (2005)

Munich (2005)

by Adrian Solomon, ianuarie 28, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Dramă istorică
Regie: Steven Spielberg
Distribuție:
Eric Bana, Daniel Craig, Ciarán Hinds, Mathieu Kassovitz, Hanns Zischler, Geoffrey Rush, Ayelet Zurer
Durată: 2 h. 44 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: În noaptea de 4 septembrie 1972, în a doua săptămână a Jocurilor Olimpice de vară, 8 teroriști palestinieni atacă un complex de apartamente din satul olimpic care găzduia delegația din Israel, luând 11 ostatici. În urma unei operațiuni de salvare eșuate, toți ostatecii și cinci teroriști sunt uciși, restul fiind capturați de Germani și eliberați mai târziu în urma unei alt atac terorist. Prim ministrul Golda Meir împreună cu șeful Mossad, adună o echipă de cinci agenți evrei care aparent nu aveau nici o legătură oficială cu statul, cărora le trasează misiunea de a urmări și executa 11 oameni care erau suspectați că au avut ceva de a face cu acel incident terorist.

Rant: La ora actuală este filmul cu cele mai puține încasări din filmografia lui Steven Spielberg, cu toate că nu este un film rău. Subiectul ales este cât se poate de intrigant, mai ales că relatează o operațiune ce s-a chiar petrecut, dusă la cale de agenți secreți israelieni. Este și unul dintre cele mai bune roluri ale lui Eric Bana, în care mai apare și un Daniel Craig pre-Bond. Jocul actoricesc din film este foarte bun, scenele de acțiune sunt intense și suspansul este omniprezent. În momentele de respiro, filmul ne prezintă și trăirile celor implicați, problemele de moralitate iscate de natura misiunii.

Tonalitatea filmului destul de întunecată și lungimea sa de peste două ore jumătate nu îl fac să fie numărat printre cele mai ușor filme de vizionat, cu toate că la final nu am regretat nici o clipă. Este un film ce lovește adânc și o revenire a lui Spielberg la filme serioase inspirate din realitate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.