Loading...
Assassination Classroom (aka. Ansatsu Kyoushitsu) (2015-2016)

Assassination Classroom (aka. Ansatsu Kyoushitsu) (2015-2016)

by Adrian Solomon, ianuarie 31, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Comedie
Studio: Lerche
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 47
Durată episod: 23 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: S1 – 8.08 / S2 – 8.49

Despre: O creatură misterioasă ciopârțește luna și, curând după acest eveniment, elevii clasei gimnaziale 3-E a prestigioasei școli Kunugigaoka se trezesc cu un profesor nou, în persoana creaturii respective. Monstrul, botezat Koro-sensei, un profesor aparent indestructibil, capabil să atingă viteze de 20 Mach, lucru pe care nu se sfiește să îl demonstreze cu orice ocazie. Înainte de ajunge în această postură, Koro a amenințat întreaga lume că într-un an de zile o va distruge. El cade la o înțelegere cu guvernul nipon să ia poziția de profesor, solicitând expres clasa respectivă, rămânând sub stricta supraveghere a agentului Karasuma. Elevii respectivi au acuma șansa zilnică de a-și asasina profesorul, cu toate că pe parcursul serialului, acest lucru se va dovedi din ce în ce mai greu, odată ce văr realiza că Koro-sensei este probabil cel mai bun profesor pe care l-au avut vreodată.
Serialul ne prezintă poveștile acestor școlari pe măsură ce își șlefuiesc abilitățile de asasini, înfruntă sistemul școlar opresiv, propriile lor probleme de viață și poate într-o bună zi, chiar pe Koro-sensei.

Rant: Animeul în general produce unele din cele mai neîntâlnite povești, iar aceasta este una dintre ele. Folosind un personaj excentric, plasat pe o situație tipică animeurilor de gen highschool, această combinație șochează la început, dar după aceea, datorită convențiilor bine stabilite și a unei doze mari de suspension of disbelief, ajungi să treci peste părțile ciudate, oprindu-te la povestea creșterii personajelor. Mai rar un anime care, într-un număr redus de episoade față de serialele maraton, reușește ca la final să te facă să identifici toate personajele secundare, nu după freză sau alte particularități ci după povestea lor și drumul de la începutul serialul până la final.

Cu toate că în general, personajele încep ca șabloane tipice, realizatorii au reușit să le insufle suficientă personalitate fiecăruia încât să îi facă memorabili. În opinia mea, ăsta este selling-point-ul acestui serial, unul care a reușit să mă țină în priză până la bun sfârșit.

Beneficiind de o grafică destul de bună, niște intro-uri catchy și având în general o atmosferă veselă, punctată ocazional de povești triste, în special drama lui Koro-sensei și a câtorva personaje secundare, serialul este unul destul de bun și merită încercat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.