Loading...

Mother (aka. Madeo) (2009)

by Adrian Solomon, februarie 4, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Thriller, Crime, Drama
Regie: Bong Joon-ho
Distribuție: Kim Hye-ja, Won Bin
Durată: 2 h. 09 min.
Rating IMDB: 7.8

Despre: O mamă disperată se luptă pentru a dovedi nevinovăția fiului ei, acuzat de o crimă pe care nu a comis-o.

Rant: Cu Mother pot să declar că am terminat și eu de vizionat filmografia lui Bong Joon-ho (de fapt mi-a mai rămas un singur film și anume chiar primul pe care nu îl găsesc). Bong revine la filmul de suspans, după ce și-a încercat mâna cu The Host, un monster movie care a revoluționat genul, Mother aducând mult mai mult aminte de Memories of Murder, în continuare filmul meu favorit de la regizor.

Protagoniștii filmului sunt o văduvă a cărei nume nu este precizat și fiul ei Yoon Do-joon, un băiat frumușel, rușinos, dar cu certe dizabilități intelectuale. Ea este foarte protectivă față de acesta, lucru ce se va înteți atunci când Yoon este acuzat de uciderea unei adolescente. Poliția este mai mult decât sigură că a prins făptașul, crima e rezolvată rapid iar filmul ar trebui să se termine aici însă acesta este doar punctul din care va începe să strălucească actrița Kim Hye-ja, mama nenumită. Acesta este decisă că fiului ei i-a fost înscenată crima, și de aici încolo o vom urmări făcând absolut tot posibilul pentru a-i dovedi nevinovăția. Însă ițele cazului sunt mult mai încurcate decât par la prima vedere, iar pe măsură ce trage mai mult de câte un fir, pe atât apare mai multă confuzie și nesiguranță, lucruri pe care Bong le stăpânește din plin, purtându-ne pe o potecă întortocheată și plină de neprevăzut.

Filmul are toate trademark-urile lui Bong, de la împletirea momentelor serioase cu cele prostești, la niște cadre de o frumusețe rară și o analizare profundă a personajelor, dar și momente de crudă realitate, sau momente pline de tensiune și suspans, precum și câteva întorsături de situație aproape imposibil de prezis.

Am zis-o și o voi repeta oricând va fi cazul, Bong Joon-ho este regizorul meu favorit când vine vorba de filmele sud-coreene, și asta pentru că încă nu am văzut un film de-al lui de care să fiu dezamăgit, așa că și acesta este un musai clar!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.