Loading...

Shazam! Fury of the Gods (2023)

by Adrian Solomon, martie 19, 2023

Recomandare – decent!

Gen: DCEU, Super-eroi, Acțiune, Fantezie
Regie: David F. Sandberg
Distribuție: Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Rachel Zegler, Adam Brody, Ross Butler, Meagan Good, Lucy Liu, Djimon Hounsou, Helen Mirren
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 6.0

Despre: Billy Batson aka. Shazam, încearcă să găsească sens vieții de erou, înfruntând umilința la care este supus constant de către cetățenii Philadelphiei, care nu apreciază eforturile sale eroice, care mai mereu se soldează în distrugeri inutile. O altă durere de cap este postura de leader al familiei sale de super-eroi, în special în care mai toți îl lasă baltă și își văd fiecare de propriile povești. Dar apariția a două entități puternice, pornite a distruge omenirea, îl forțează pe Shazam și pe frații săi să lupte din toate puterile și să găsească un răspuns rapid la toate întrebările.

Rant: Dacă prima parte introducea acel sentiment de Big, copilul ce pășea în lumea adulților prin transpunerea magică într-un corp de adult, a doua parte aproape că îl elimină pe Asher Angel din ecuație, lăsându-l pe Zachary Levi să care tot filmul în spate. Un alt lucru care nu l-a ajutat mai defel, este marele anunț cum că vechiul univers DC va fi anulat odată cu apariția filmului Flash, doar pentru a face loc pentru o nouă tentativă, de data asta Zack Snyder fiind înlocuit cu James Gunn, cel care a injectat o doză de optimism în DCEU prin rebranduirea filmului Suicide Squad, pentru care Guardians of the Galaxy 3 este ultimul film făcut în compania celor de la Marvel/Disney. Și zic că nu l-a ajutat acest anunț pentru că orice end-credit ar avea (există 2), are 0 șanse de a prinde o dezvoltare viitoare, acest personaj părând a fi neinclus în planurile noii conduceri. Al treilea lucru care funcționează împotriva filmului, este modul generic în care sunt prezentate personajele, în special felul în care se folosește (sau mai bine zis nu se folosește) de două staruri de talie și recunoștință internațională, Hellen Mirren și Lucy Liu, irosite complet aici. Până și la capitolul de CGI, lucrurile stau destul de mediocru, de ajuns să vedeți bossul final să vă dați seama cât de jenant se prezintă lucrurile (cred că am văzut filmulețe mult mai bune la jocurile video).

În fine, tot ce se întâmplă în film pornește din vina lui Shazam, după ce a rupt acel toiag al doctorului Sivana din prima parte. Acesta este de fapt un mac-guffin care ține sub control zeii, nepermițându-le acces în lumea noastră. Rupt în două și nefolositor, acesta este căutat și găsit de două zeități, cu ajutorul căruia pot face cam tot ce le trece prin cap. Ce vor ele este să se răzbune pe oameni, campionii omenirii rămânând singurul obstacol în calea lor. Mai apare și un dragon dar și niște plasări de produse nesimțite.

Cred că v-ați dat seama că filmul plictisește și tinde să enerveze fanii, fiind cam de umplutură în marea schemă a universului DCEU, așa că și fără anunțul acelei resetări totale, tot nu văd la ce ar fi contribuit ca poveste. Aproape toate personajele sunt date la o parte iar Shazam nu mai reușește să care în spate filmul cum a făcut-o prima dată. Cu toate astea, unul dintre end-credits lasă să se întrevadă o portiță despre cum ar putea fi folosit acest erou pe viitor.

Shazam! Fury of the Gods este încă o dovadă că filmele cu super-eroi sunt pe o pantă descendentă iar interesul pentru ele devine din ce în ce mai subțire, sala în care l-am văzut în avanpremieră nefiind nici măcar pe jumătate plină.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.