Loading...

Big Mouth (2017- )

by Adrian Solomon, august 25, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Animație, Comedie
Distribuție: Nick Kroll, John Mulaney, Jessi Klein, Jason Mantzoukas, Jenny Slate, Fred Armisen, Maya Rudolph, Jordan Peele
Nr. sezoane: 4
Nr. Episoade: 41
Durată episod: 30 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.0

Despre: Nick, Andrew, Jessi, Jay și Missy, un grup de colegi din clasa a 7-a, experimentează bucuriile și ororile pubertății.

De ce să mă uit? Vin și o zic din start, serialul ăsta nu prea este adresat minorilor, cu toate că aceștia sunt în centrul atenției. Chiar dacă animația nu este punctul forte și atracția principală a serialului, aceasta face o treabă decentă pentru a expune temele și a transmite mai departe experiențele trăite de protagoniști. Big Mouth este o oglindă a copilăriei noastre, dar una care nu se sfiește să ne arate amintirile mai puțin plăcute pe care probabil mulți le-am reprimat undeva într-un colț întunecat al conștiinței. Creatorii acestui show, Nick Kroll și Andrew Goldberg, s-au inspirat din situații prin care au trecut în copilărie, în multe din povestioarele spuse aici.

De altfel, Nick este și eroul nostru principal, cu toate că Nick Kroll își împrumută vocea și Monstrului Pubertății care îi posedă pe protagoniștii noștri. Acesta împreună cu prietenul său Andrew, un masturbator cronic, și prietena lor Jessi, experimentează bucuriile pubertății, primul sărut, prima iubire și prima declarație de dragoste, descoperă fascinanta lume a pornografiei dar au parte și părțile mai puțin frumoase ale acestei perioade, cum ar fi prima menstruație, erecțiile involuntare sau ejaculările nocturne, identitatea ambiguă sexuală, totul fiind pus pe tapet fără nici o jenă și arătat uneori în detaliu.

În lumea lui Big Mouth, obiectele deseori sunt personalizate, acestea prinzând viață, agitând fanteziile atât de colorate și puternice ale copiilor. Există și episoade care te șochează și care îți induc o stare puternică de disconfort. Copii deseori caută sfaturi în cele mai eronate locuri, precum Monștrii Pubertății (niște iluzii care îi provoacă și deseori forțează pe copii să se lase pradă instinctelor, și care arată ca niște monștrii din Where the Wild Things Are), stafia lui Duke Ellington, părinți … unici …. ai lui Nick sau tatăl complet inadaptat social a lui Andrew.

Totuși, odată ce această lume fascinantă te prinde, și amintirile pe care le-ai reprimat atât timp au încetat să te mai deranjeze, poți să te bucuri de acest serial onest, plin de poante și povești trăsnite, dar și să te delectezi cu o distribuție de zile mari. Nick Kroll, în ciuda faptului că arată ca un goblin, reușește să facă o partitură fantastică, acesta interpretând atât pe protagonistul Nick, cât și, după cum ziceam, pe Monstrul Pubertății – ajungând periculos de aproape de a semăna la voce cu inegalabilul Will Arnett. Comica Jessi Klein își spune propria poveste din perspectiva lui Jessi, obiectul dorințelor lui Nick pe când Jason Mantzoukas revine cu un rol de sonat, fiind aici Jay, amicul grupului, un băiat obsedat de magie dar și de familia lui Nick. Fabuloasa Maya Rudolph și Fred Armisen, doi veterani Saturday Night Life, fac aici un tur de forță în diversele roluri în care apar, la fel ca și Jordan Peele, care dă impresia că este peste tot în zilele astea.

Per total, serialul ne invită să ne retrăim copilăria, fără nici o perdea, fără nici un secret, în toate detaliile intime posibile.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.