Loading...
The Dark Knight (2008)

The Dark Knight (2008)

by Adrian Solomon, aprilie 28, 2018

Recomandare – esențial!

Gen: Super-eroi, Crime
Regie: Christopher Nolan
Distribuție:
Christian Bale, Michael Caine, Heath Ledger, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal, Morgan Freeman
Durată: 2 h. 32 min.
Rating IMDB: 9.0

Despre: Cu ajutorul aliaților săi credincioși Jim Gordon (Gary Oldman) și Harvey Dent (Aaron Eckhart), Batman (Christian Bale) a reușit să stârpească o bună bucată din elementul criminal al orașului Gotham și să aducă o binemeritată pace. Dar totul se năruie cu apariția psihopaticului criminal Joker (Heath Ledger) care aduce cu sine haos în oraș. Având în fața sa una dintre cele mai mari amenințări cu care s-a înfruntat vreodată, Batman se vede nevoit să își reconsidere serios tactica și să își realinieze limitele până unde este dispus să coboare pentru a înfrunta răul.

Rant: Probabil că fără The Dark Knight, filmele bazate pe benzi desenate nu s-ar fi bucurat niciodată de popularitatea de care se bucură în ziua de azi. Nolan a reușit de unul singur să le facă să arate cool, și să transmită lumii că aceste produse pot fi mult mai mult decât o simplă poveste despre diverși oameni cu puteri care luptă împotriva crimei și în cele din urmă câștigă. El a încărcat filmul cu mize deosebit de uriașe și a oferit lumii unul dintre, de fapt cel mai bun film cu super-eroi. Și este și primul cu Batman al cărui nume nu se regăsește în titlu.

Filmul a atins în timp statutul de legendar și este privit atât de fani cât și de critici ca unul dintre cele mai bune filme ale anilor 2000, fiind în top 10 al vastei majorități. Acest lucru zicem că este datorat lui Nolan, sau efectelor speciale practice incredibile sau putem găsi alte și alte motive. De fapt, succesul de necontestat al filmului stă în performanța de neegalat a regretatului Heath Ledger. Jucându-l pe Joker, acesta s-a scufundat complet în rol dar din păcate, datorită unei combinații letale de medicamente, a decedat la scurt timp după încheierea filmărilor. Heath a fost primul actor care a primit Oscar pentru un rol într-un film cu super-eroi, cu toate că acest trofeu i-a fost acordat post-mortem.

The Dark Knight este și o sursă nesecată de citate din care amintesc: „Why so serious?”, „The night is darkest just before the dawn” sau „You either die a hero or live long enough to see yourself become the villain” fiind printre cele mai utilizate. Filmul este destinat nu doar fanilor dar tuturor spectatorilor și pentru asta, dar în special pentru The Joker, filmul este și va rămâne unul ESENȚIAL!

Recomandări regizori: Christopher Nolan

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.