Loading...
Super (2010)

Super (2010)

by Adrian Solomon, decembrie 16, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Comedie Neagră
Regie: James Gunn
Distribuție:
Rainn Wilson, Ellen Page, Liv Tyler, Kevin Bacon, Nathan Fillion, Gregg Henry, Michael Rooker, Andre Royo, Sean Gunn, Stephen Blackehart, Linda Cardellini
Durată: 1 h. 36 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Frank Darbo, un ajutor de bucătar, este un om plictisitor de normal, astfel încât focoasa sa nevastă decide să îl părăsească pentru un interlop. Distrus de durere, Frank decide să încerce orice pentru a o recuceri, devenind astfel justițiarul Crimson Bolt, care combate răul din lume sub orice formă ar apărea acesta.

Rant: James Gunn, înainte de a deveni super-faimos grație mega-hitului Guardians of the Galaxy, ne arăta încă din 2010 că știe să zică povești despre super-eroi, chiar dacă, ca și tonalitate, Super este departe de filmele Marvel, fiind o comedie neagră, dar și o excursie în psihicul dereglat al unui om aparent normal. Temele pe care le atacă cu o veselie de nedescris, variază de la dereglări psihice (schizofrenie), la dependență de droguri și viol. Super a avut însă ghinionul să apară la un an după Kick-Ass, fiind acuzat apoi de copierea acestui film, cu toate că Gunn lucra la acest film cu ceva timp înainte.

Povestea are într-adevăr paralele cu Kick-Ass, dar reușește până la urmă să fie ceva complet diferit. Frank, un tip extrem de plictisitor care prin nu știu ce minune a reușit să pună mâna și să se căsătorească cu una bucată Liv Tyler, devine devastat când aceasta, sătulă de individ, decide să îl părăsească, Și nu pentru oricine ci pentru un interlop local care o face să redevină dependentă de droguri. Îndurerat, Frank are o viziune de la Dumnezeu – de fapt un super-erou dintr-un desen creștin, care îi zice că trebuie să devină un justițiar și să se lupte cu răul din lume. Zis și făcut, Frank devine peste noapte The Crimson Bolt, un justițiar cu apucături psihopate, care lovește oamenii în cap cu o cheie franceză, în curând ajungând chiar și să aibă și un discipol mai dereglat decât el.

Rainn Wilson se dedică personajului Frank cu un patos extrem, făcând să îți pară rău cu adevărat de acest amărât al sorții. Bacon este grozav în rol de pervers sociopat și antagonist principal. Cu toate astea, Ellen Page fură showul, făcând un rol de zile mari pe post de side-kick maniac. Gunn și-a adus prietenii fideli din alte producții, cum ar fi Fillion, Rooker sau fratele său, Sean Gunn, distribuindu-i în roluri minore.

Există și bile negre, în special lipsa unei direcții clare a filmului, mulți numindu-l ca fiind „one joke movie”, chiar dacă gluma spusă era una bună. Un mișmaș de genuri a lăsat audiența să se scarpine nedumeriți în cap, nefiind siguri că vor urmări un film despre super-eroi, o comedie sau o dramă, pentru că tonalitatea filmului este extrem de inconsistentă. Cu toate astea, eu îl consider un film special și o performanță puternică din partea unei distribuții fascinante.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.