Loading...

Black Widow (2021)

by Adrian Solomon, iulie 10, 2021

Recomandare – decent!

Gen: MCU, Super-eroi, Acțiune, Thriller
Regie: Cate Shortland
Distribuție: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour, O-T Fagbenle, Olga Kurylenko, William Hurt, Ray Winstone, Rachel Weisz
Durată: 2 h. 13 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: În urma bătăliei dintre membrii Avengers de pe aeroportul din Leipzig, Natasha Romanoff este declarată fugitivă și pusă sub urmărire la nivel internațional. Scăpând în Norvegia, viața ei cotidiană este deranjată de atacul unui agent secret numit Taskmaster, fapt care o face să reintre în lumea serviciilor secrete rusești, în căutarea adevărului despre familia ei.

Rant: Black Widow ar fi trebuit să fie primul film din Phase 4 al MCU (tehnic și este primul film), doar că pandemia COVID a dat toate planurile peste cap iar studiourile Marvel au trebuit să se reorienteze și să înceapă acest Phase 4 cu cele trei seriale care au făcut senzație între timp, WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier și Loki (până și ordinea lor a trebuit să fie reajustată).

Ce nu am prea priceput, este faptul că de ce acest film este inclus în Phase 4 când totul se desfășoară în Phase 3 (totul cu excepția end creditului). Black Widow este doar un film stand-alone, care nici nu introduce personaje noi care vor influența cu ceva viitorul francizei (poate Yelena să mai aibă vreo apariție), nici nu aduce prea multe unui personaj a cărui poveste oricum știm cum se va sfârși (cam nimic din ce face aici nu are ecou în acțiunile viitoare ale Natashei). Lăsând însă aceste plângeri la o parte și luând filmul doar ca un film de acțiune / spionaj, Black Widow este o producție solidă, construit pe rețeta clasică Marvel care reușește să aducă oameni în sălile de cinema încă din 2008.

Filmul explorează personajul Natashei și ce anume face ea după celebra gâlceavă a Avengers-ilor culminată cu bătaia epică de pe aeroportul din Leipzig. Așa cum știm din Civil War, partea lui Steve Rogers a pierdut, unii au fost capturați iar alții au plecat care încotro. Aflată în urmărire internațională, Natasha încearcă să se ascundă în Norvegia cu ajutorul unui agent, dar trecutul ei o ajunge din urmă și o va pune în coliziune cu fosta ei „familie” dar și cu infama Cameră Roșie, a cărei produs era. Aici erau formate agentele secrete așa-numite „Văduve”, printre care și sora ei, Yelena Belova, cu care este reunită în circumstanțe nu tocmai fericite.

Distribuția este la fix, nu că Scarlett Johansson nu ar fi dus filmul de una singură dar Florence Pugh și David Harbour amenință constant să îi sufle spotlight-ul. Pugh este o adiție cât se poate de binevenită și dacă ar fi să credem că Marvel dorește să insiste pe acest personaj și în viitor, ei bine ar trebui să știm că ea este a doua eroină care a purtat în comics numele de Black Widow așa că s-ar putea să o mai vedem și pe viitor. În ce îl privește pe David Harbour acesta este de departe cel mai amuzant personaj prin al său Red Guardian. Fiind o afacere aproape exclusiv feminină, Black Widow nu ratează ocazia să ne prezinte femei care înving patriarhia dominatoare, și acest lucru este făcut finuț și cu bun gust, fără a ajunge în extremisme gen Captain Marvel.

Per total filmul este o experiență plăcută, de care s-ar putea bucura și persoane care nu au intrat până acum în acest univers MCU.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.