Loading...

Blackhat (2015)

by Adrian Solomon, iunie 6, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Thriller acțiune
Regie: Michael Mann
Distribuție: Chris Hemsworth, Tang Wei, Viola Davis, Ritchie Coster, Holt McCallany, Yorick van Wageningen, Wang Leehom
Durată: 2 h. 13 min.
Rating IMDB: 5.4

Despre: În urma a două atacuri cibernetice care au vizat o centrală nucleară chinezească și bursa de pe Wall Street, guvernele celor două țări fac front comun, deciși să investigheze și să prevină alte atacuri similare. Ei au nevoie de autorul original al codului folosit în cele două atacuri, un hacker întemnițat. Împreună, echipa nou formată se va plimba de-a lungul și latul lumii, în căutarea teroriștilor cibernetici.

Rant: Cred că scorul de pe IMDB este cel puțin sever cu producția lui Michael Mann, care este un film excelent de acțiune și suspans. Da, poate că prin acel scor se critică camera în timpul scenelor de acțiune, personajele deloc interesante, actoria țeapănă a lui Hemsworth sau multiplele replici cretine, dar și în ciuda acestor lucruri, tot m-am simțit investit de-a lungul a celor două ore și un pic, cât durează filmul.

Personal nu am fost niciodată un fan al camerelor care par a fi ținute de un cameraman ce suferă de o formă severă de Parkinson. Gladiator suferea de asta, iar producția de față atinge o nouă culme a acestui concept. Le înțeleg intenția de a crea mai multă imersiune, de a te face participant activ la ce se întâmplă pe ecran, dar prefer să-mi văd filmele fără durerile de cap și amețelile produse de asemenea stil de filmare. Cât despre Hemsworth, acesta nu prea convingea în rolurile serioase, fiind destul de stiff în expresia facială – poate de aceea Thor, un film care se lua prea în serios, nu a avut succesul scontat și nu a fost unul dintre cei interesanți Avengers ai primei faze MCU. Dar odată ce lumea s-a prins cât de bine prinde Chris în roluri în care este lăsat să improvizeze, parcă acesta a renăscut ca actor. Cel mai ușor scuzabil element criticat al filmului, ar fi replicile ocazional cretine, care oricum tind să își facă apariția în majoritatea filmelor de acțiune.

Până la urmă, Mann are stilul său propriu de a spune o poveste, unul foarte intens, iar povestea spusă aici este una interesantă, una care te va purta prin mai multe locații exotice de pe mapamond.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.