Loading...
Hunter Killer (2018)

Hunter Killer (2018)

by Adrian Solomon, octombrie 27, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Thriller, Acțiune
Regie: Donovan Marsh
Distribuție: Gerard Butler, Gary Oldman, Common, Linda Cardellini, Toby Stephens
Durată: 2 h. 01 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Joe Glass, proaspăt numit căpitan al submarinului USS Arkansas, este trimis să investigheze dispariția unui alt submarin american în ape rusești. Dar el cade în mijlocul unei lovituri de stat și se vede nevoit să salveze viața președintelui rus pentru a evita cel de-al treilea război mondial.

Rant: Dacă v-ați propune să faceți un film care să respecte o listă cu toate clișeele existente până acuma, șanse mari ca filmul dvs să aibă numele Hunter Killer. De la modul în care este filmat (probabil regizorul încă are impresia că singura modalitate prin care poate crea tensiune și dramatism este să filmeze mai toate scenele cu o cameră pe care o învârte non stop ca pe un titirez în jurul personajelor), la one linerele obligatorii, mizele exagerate sau discursurile motivatorii (care între noi fie vorba și-au atins potențialul cu cele din Braveheart și Independence Day), toate acestea au fost înghesuite în acest film iar la final deja mă dureau ochii de cât i-am dat peste cap. Ca să nu mai zic că am fost aproape dezamăgit în momentul în care pe la final, rușii nu au izbucnit într-un slow clap  sau nu s-a zis în nici un dialog o frază de genul „This is how we do it in Russia”.

Alt lucru cu care am rămas este că de foarte multă vreme nu am mai văzut un film cu atât de mult testosteron prezent pe ecran, întocmai filmelor din anii 80-90 cu flăcăi cu mușchi mari și plete în vânt ce căsăpeau fraieri ruși că așa era la modă atunci.

Filmul este exact ca scena în care submarinul se strecoară printr-un câmp minat, are foarte multe elemente ce i s-ar putea imputa, dar dacă mergi la el fără pretenții mari, și te gândești că Gerald Butler nu a mai făcut un film bun de acțiune de la 300 încoace, i se pot ierta multe dintre aceste elemente negative. Actorii își dau interesul și distribuția este relativ ok, strălucind Michale Nyqvist (în probabil ultimul său rol) pe post de căpitan rus care se vede pus în situația de a ajuta inamicii, interpretând foarte bine această dilemă, Toby Stephens pe post de soldat american care latră ordine și mâncă din inamici dar are un suflet de aur și Gerald Butler care, sătul să salveze președinți americani neputincioși, trece la salvat președinți ruși voinici cât bradul, care știu și să încaseze un glonț cu stoicism, și să tragă cu pistolul în trădătorii nemernici. Între ei se insinuează Linda Cardellini, cât să nu zică femeile că nu au fost reprezentate, și Gary Oldman ce reușește să prindă poziție fruntașă pe poster cu toate că după ce a scuipat 2-3 ordine și a castrat o sală întreagă de bărbați, cam devine nevăzut.

Scenele de acțiune sunt decente iar bătăliile subacvatice sunt și ele foarte interesante, cu toată că nu se pot compara cu clasicul The Hunt for the Red October în ceea ce privește suspansul. Per total, este un film decent de la care, dacă mergi cu așteptări reduse, s-ar putea să ieși destul de bine entertained.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.