Loading...

Blind Fury (1989)

by Adrian Solomon, iulie 25, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: Phillip Noyce
Distribuție: Rutger Hauer, Terrance O’Quinn, Lisa Blount, Randall „Tex” Cobb, Noble Willingham
Durată: 1 h. 26 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Un veteran orb al războiului din Vietnam, devenit între timp un iscusit mânuitor al sabiei, se întoarce în America pentru a proteja fiul unui fost camarad de arme.

Rant: Am găsit prin Rutger Hauer, un actor legendar, a oferit lumii multe roluri memorabile printre care și această mică comedie de acțiune, foarte populară la vremea apariției, care a rulat pe posturile TV aproape constant prin anii 90. Povestea unui soldat orbit în războiul din Vietnam și salvat de niște săteni care l-au învățat arta sabiei, astfel acesta devenind un maestru absolut grației simțurilor extrem de ascuțite, nu este chiar ceva original, fiind o adaptare a clasicului Zatoichi – celebra serie de filme japoneză cu un samurai orb și aventurile acestuia. Are toate punctele tari și punctele slabe ale unei producții din anii 80-90, dar pentru mine acest film este un adevărat clasic.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.