Loading...
Bloodshot (2020)

Bloodshot (2020)

by Adrian Solomon, martie 30, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: David S. F. Wilson
Distribuție: Vin Diesel, Eiza González, Sam Heughan, Toby Kebbell, Guy Pearce
Durată: 1 h. 49 min.
Rating IMDB: 5.7

Despre: Soldatul Ray Garrison este omorât iar mai apoi readus la viață, de către o organizație științifică. Însă noul Ray este transformat complet într-o mașinărie de ucis de neoprit, dornic doar să răzbune trădarea care a dus la moartea sa.

Rant: Este clar de ceva vreme că filmele cu super-eroi reprezintă un fenomen aproape de nestăvilit, acestea umplând de bani studiouri precum Marvel/Fox => Disney sau Warner Bros. Sony a încercat să nu piardă trenul, adaptând cu relativ succes Spiderman și aventurile sale, dar simțind că e loc de mai mult de atât, și cu Marvel ocupându-se mult mai bine de Peter Parker decât au făcut-o ei vreodată, iată-i în căutarea unei noi francize pe care să o adapteze. Intră în scenă Valiant Comics, o editură mică dar cu un portofoliu promițător de super-eroi, prim dintre ei fiind Bloodshot, un mercenar plin de naniți care îl face virtual imposibil de omorât. Dar când Marvel ne arată de ani de zile că poveștile cu super-eroi pot fi mult mai nuanțate decât clasicul bine vs rău, Bloodshot dă toată munca de convingere depusă de aceștia înapoi în anii 2000, când filmele cu super-eroi erau un divertisment de nișă.

Povestea este atât de insipidă și plină de lacune încât un șvaițer ar prezenta mai multă consistență și asta în mare datorită lui Vin Diesel, un actor atât de uni-dimensional, încât este insuportabil dacă nu ai fi un fan de-al său. Paleta sa de trăiri se reduce la o singură expresie facială de constipație permanentă iar replicile sale mârâite monosilabic l-ar face mândru pe Stallone, recunoscut pentru așa ceva. Dar filmele în care alege să joace sunt de obicei filme casual de acțiune menite să îți oprești creierul și să treci pe auto-pilot, iar acesta nu este cu nimic mai prejos.

Filmul se mai salvează prin efectele speciale destul de bune și câteva secvențe inventive de acțiune pentru că dacă dorești prestații actoricești, cu siguranță ai greșit filmul (singurul care mai scapă turma fiind Lamorne Morris prin barajul său constant de replici ilare).

În concluzie, pentru că am văzut filme și mai proaste decât acesta, cred că putem să îl punem la categoria merge cu popcorn sau cu orice altceva mai aveți prin casă în această perioadă de izolare. Cu toate că filmul s-a lansat în cinematografe nu de multă vreme, pandemia COVID-19 a forțat studiourile să îl lanseze în format digital mult mai devreme decât era plănuit, iar astfel toți avem acum ocazia să îl vedem din confortul propriilor case.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.