Loading...

Boiling Point (2021)

by Adrian Solomon, ianuarie 16, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Thriller
Regie: Philip Barantini
Distribuție: Stephen Graham, Vinette Robinson, Alice Feetham, Hannah Walters
Durată: 1 h. 32 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Bucătăria lui chef Andy Jones se află în fața celei mai provocatoare nopți a anului, ajunul de Crăciun. În timp ce ciorba fierbe și grătarul sfârâie din greu, nervii sunt întinși la maxim și ofense și supărări din trecut încep să iasă la iveală pentru a transforma situația într-una explozivă.

Rant: Boiling Point a reprezentat o surpriză extrem de plăcută a sfârșitului de an 2021. Este un film low-key, a cărui acțiune se petrece complet într-una din bucătăriile de fițe englezești. Avându-l în centru pe un Stephen Graham extraordinar, dar și folosind tehnica one-shot pentru a evidenția cât se poate de mult nervii care se întind din ce în ce mai mult dar și aerul claustrofob a unei bucătării, desprinse din seriile reality-show cu și despre bucătari (probabil mai lipsea Gordon Ramsey să urle la oameni și să îi facă „idiot sandwich”). Ansamblul actoricesc este variat iar camera se plimbă prin toate cotloanele restaurantului pentru a urmări angajații în timp ce interacționează între ei sau cu clientela extrem de pestriță. Nu pot să subliniez cât de mult contează tehnica one-shot folosită de Barantini, precum și efortul imens depus în a coregrafia acest adevărat balet printre mese, scaune, oameni, a neobositei camere de înregistrat, precum și sincronizarea exemplară a tuturor cei implicați.

Așa cum ziceam, este surprins foarte bine moodul dintr-o bucătărie de restaurant cu pretenții, pusă față în față cu o adevărată seară de coșmar. De la inspectorii sanitari scârboși, la diversele necazuri pe care angajații le au unul cu celălalt, la clientela adesea nesuferită și mofturoasă, nimic nu scapă din ochiul camerei lui Barantini. Prins în mijlocul acestei crize este chef Andy Jones, pe care îl urmărim să vedem cum ajunge până în punctul său de fierbere și care va fi rezultatul acțiunilor sale. Stephen Graham joacă excepțional acest rol și dovedește că este unul dintre talentele mai puțin elogiate ale scenei de film britanice.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.