Loading...

Bones and All (2022)

by Adrian Solomon, ianuarie 30, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Dragoste, Coming of age
Regie: Luca Guadagnino
Distribuție: Taylor Russell, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, André Holland, Chloë Sevigny, David Gordon Green, Jessica Harper, Jake Horowitz, Mark Rylance
Durată: 2 h. 11 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Maren este o adolescentă care recent a împlinit 18 ani și care are impulsuri canibalice. Părăsită de tatăl ei și cu o mamă pe care nu a cunoscut-o niciodată, Maren este lăsată să se descurce singură în lume. Ea pornește într-o lungă călătorie de auto-cunoaștere în care va întâlni personaje interesante, care împărtășesc precum ea, aceleași impulsuri.

Rant: Înainte de toate, filmul este din categoria artsy-fartsy, așa că dacă doriți o poveste clasică de dragoste sau sperați într-un film de groază cu canibali, ați putea încerca orice altceva. Bun, dacă încă mai sunteți aici, probabil ați auzit deja de Luca Guadagino și cam știți la ce să vă așteptați din partea lui. Am putea zice că e oarecum un Call Me by Your Name doar că mai sângeros, în care Arnie Hammer s-ar fi potrivit infinit mai bine, date fiind opțiunile sale fetișiste din viața reală, și în care revine ubicuitarul Chalamet, de data asta pe post de om trecut prin viață.

Adevărata forță a filmului este protagonista Taylor Russell care o interpretează cu multă inocență, naivitate dar și vină, pe Maren, o adolescentă aflată pe drumul găsirii sinelui în viață. Abandonată de tatăl ei din cauza impulsurilor ei inconștiente de a canibaliza pe cei din jur, ea pornește într-o călătorie de a-și găsi mama și de a afla răspunsul la mai multe întrebări care o macină. Pe drum ea se va întâlni cu alții ca ea, precum Sully (interpretat impecabil de sinistru de Mark Rylance), un canibal în vârstă, care are un set strict de reguli și principii morale de la care nu se abate, atunci când vine vorba de a consuma prada. Ea află de la el că nu este singură, cei ca ea numindu-se „eaters” și că se pot identifica unul pe altul după un miros specific. Ea îl mai întâlnește și pe fermecătorul Lee (Chalamet, fermecător ca de obicei, dar care face din nou un rol de june tulburat), un canibal tânăr care ucide fără scrupule atunci când foame i-o cere, iar între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste chinuită de vina de care Maren nu se poate detașa.

Filmul este mai presus de toate un studiu de caracter, canibalismul fiind mai mult de efect, acesta putând fi înlocuit tematic cu oameni ce trăiesc la marginea societății. Actul de a mânca pe altcineva, este de a-i consuma acelei persoane identitatea, iar filmul mereu ne ocrotește din a vedea actul în sine, punând mare preț în a ne arăta pozele victimelor. Sensibilitatea specifică filmelor lui Guadagino este prezentă și în Bones and All, prin cadrele arătate, dialog sau personaje, tema centrală a filmului fiind că există cineva în lumea asta vastă care va empatiza cu orice deznădejde sau stare de spirit prin care treci, așa că nu pierde speranța de a-și întâlni jumătatea.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.