Loading...
Rushmore (1998)

Rushmore (1998)

by Adrian Solomon, octombrie 24, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Dragoste, Clasic
Regie: Wes Anderson
Distribuție:
Jason Schwartzman, Olivia Williams, Bill Murray, Seymour Cassel, Mason Gamble
Durată: 1 h. 33 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Max Fischer este un băiat excentric de 15 ani, membru al unei prestigioase academii private, și maestru absolut atunci când vine vorba de activități extracurriculare, cu toate că datorită acestui lucru, notele sale au de suferit. Cu toate că are o dușmănie pe față cu directorul acestei instituții, Max nu se dă în lături de la nimic, această atitudine atrăgându-i atenția afaceristului Herman Blume, iar între cei doi se leagă o prietenie sinceră. Totul este pe cale să se năruiască când în poveste intră Rosemary Cross, o văduvă atrăgătoare, recent transferată în școală, de care ambii se îndrăgostesc iar în curând, între cei doi va începe un adevărat război.

Rant: Nu că în general filmele lui Anderson ar fi ușor de încadrat într-o anume categorie, dat fiind că ele sunt un amalgam de genuri, dar parcă Rushmore se distanțează de restul atunci când vine vorba de propria identitate. Ba e o comedie ironică, ba e o poveste de dragoste, cert este că Rushmore reprezintă două lucruri extrem de importante când vine vorba de regizorul Wes Anderson, și anume începutul colaborării cu Jason Schwartzman dar în special cu Bill Murray, care nu a mai ratat nici un film începând cu acesta.

Rushmore este, pe bun merit, considerat ca una din cele mai bune creații ale lui Anderson, un film brutal de sincer, un coming of age amuzant și trist în același timp, dar și o producție în care putem să vedem sclipirile de geniu ale regizorului, de la tematica propusă, felul în care interacționează personajele și situațiile ușor absurde prin care trec, la multitudinea de detalii tehnice ce urmau să devină o marcă înregistrată a filmelor lui Wes.

Recomandări regizori: Wes Anderson

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.