Loading...

Bridge of Spies (2015)

by Adrian Solomon, martie 25, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Istoric
Regie: Steven Spielberg
Distribuție:
Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda
Durată: 2 h. 22 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Povestea este următoarea, James B.Donovan (Hanks) un avocat specializat pe asigurări este angajat de statul american să îl reprezinte pe Rudolf Abel, un presupus spion rus, interpretat de Mark Rylance (Oscar pentru actor în rol secundar). Filmului îi place să se auto-prezică, la un moment dat chiar Hanks zicând: „băi dacă o să prindă şi ei unul d-al nost nu ar fi bine să avem o moneda de schimb?”. Se întâmplă să fie întocmai acest caz iar schimbul să devină o realitate. Cum se face acest schimb şi ce complicaţii apar, nu e cazul şi locul meu să le notez pentru că este de domeniul spoilerelor.

Rant: Mai întâi punctele forte ale acestui film sunt că: Steven Spielberg se întoarce la ce ştie să facă mai bine (nu, nu filme pentru copii despre extratereştrii ci drame istorice), povestea prezentată aici este inspirată dintr-un caz real (puncte bonus în cursa pentru Oscar), faptul că e o colaborare cu Tom Hanks vine ca o garanţie în plus pentru acest film și nu în ultimul rând scenariul este asigurat de fraţii Coen care îşi infiltrează geniul lor aparte în această producţie. Numai de bine până aici.

Dar iată că ceva este putred în Danemarca (Germania) şi am şi o serie de nemulţumiri. O să spun din capul locului că trailerul m-a indus în eroare. Mă aşteptam la o poveste de suspans cu spioni. În schimb avem o dramă moralizatoare deloc rea în care Hanks îşi asumă rolul de „cel mai urât – hated – american” care apără un presupus spion rus în mijlocul războiului rece. Povestea este previzibilă încă de la bun început, nu prea există elemente care să provoace suspansul aşa cum te-ai aştepta de la un film cu spioni. Continui să aştepţi acea întorsătură de situaţie care să te trezească din amorţeală şi ea nu vine. Mi s-a părut că toată povestea merge la sigur (bine, avem de a face cu un caz real deci nu prea ai ce împodobiri semnificate să faci filmului) şi are şi 2 ore şi ceva deci durează un pic până îl dovedeşti.

Îmi place că cineaştii caută să exploreze o perioadă istorică mai puţin transpusă în filme şi anume Berlinul războiului rece cu zidul său celebru şi intrigile care înconjurau acest oraş.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.