Loading...
The King's Speech (2010)

The King’s Speech (2010)

by Adrian Solomon, ianuarie 31, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Dramă istorică
Regie: Tom Hooper
Distribuție:
Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Guy Pearce, Timothy Spall, Derek Jacobi, Jennifer Ehle, Michael Gambon
Durată: 1 h. 58 min.
Rating IMDB: 8.0

Despre: Prințul Albert se vede nevoit să urce pe tronul Angliei sub numele de Regele George VI, cu toate să suferă de un bâlbâit cronic. Contextul istoric este destul de nefavorabil pentru noul rege, în special că el se vede nevoit să își încurajeze țara în timpurile grele ale celui de-al doilea război mondial. Soția acestuia, conștientă de faptul că țara are nevoie ca George să comunice cât mai eficient, îl angajează pe Lionel Logue, un actor australian și logoped celebru, pentru a-l ajuta pe rege cu problema sa. O strânsă relație de prietenie se leagă între cei doi, pe măsură ce regele capătă din ce în ce mai multă încredere, în ciuda metodelor mai puțin convenționale folosite de Logue.

Rant: Un alt film de Oscar, de data asta din 2010, producția lui Tom Hooper a fost o surpriză completă pentru mine în acel moment. Ferit fiind până atunci de drame istorice nominalizate la Oscar, pe considerentul că în general sunt filme bombastice făcute dintr-o tentativă ieftină de a impresiona suficient academia cu diverse tertipuri provocatoare, am zis că hai să încerc totuși acest film. Buzz-ul ce înconjura filmul era unul pozitiv, așa că încântat am purces spre vizionare. Și sincer, dacă nu prezența lui Firth și Rush, cred că nu aș fi dat doi bani pe el. Dar iată cum, interpretarea fenomenală a celor doi nu doar că a salvat filmul, de altfel destul de interesant, populat de o distribuție de calitate britanică, dar le-a fost și răsplătită. Am descoperit un Firth incredibil, tipul, cu toate că jucând în foarte multe filme până atunci, fiindu-mi pe vremea aceea un relativ necunoscut. Rolul de King George reușit de el este unul dintre cele mai memorabile roluri ale anilor 2000. Dinamica dintre el și Rush este la un nivel total aparte, cei doi fiind magnifici împreună.

După cum ziceam, nu sunt doar singuri în film, ba mai mult, Helena Bonham Carter face un rol de persoană normală ceea ce, după nenumăratele roluri de crizată tim-burtonesciană, este ca un duș cu apă rece ce ne aduce aminte că Helena poate o fi o actriță excelentă.

Dacă vreți să urmăriți un joc actoricesc de excepție din partea lui Firth și a lui Rush, The King’s Speech merită vizionat, ba nu, este chiar musai!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.