Loading...

Chaos Walking (2021)

by Adrian Solomon, aprilie 20, 2021

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Aventură S.F.
Regie: Doug Liman
Distribuție: Daisy Ridley, Tom Holland, Mads Mikkelsen, Demián Bichir, Cynthia Erivo, Nick Jonas, Ray McKinnon, Kurt Sutter, David Oyelowo
Durată: 1 h. 49 min.
Rating IMDB: 5.7

Despre: Tânărul Todd trăiește pe o planetă ne-explorată, unde doar bărbații au reușit să supraviețuiască. O capsulă spațială se prăbușește pe Pământ, unicul supraviețuitor fiind o fată. Todd va fi nevoit să o însoțească pe fată în unicul loc unde ea ar putea fi în siguranță, având de înfruntat furia bărbaților din propria colonie și extratereștrii neprietenoși de pe planta sălbatică.

Rant: Chaos Walking reprezintă pentru mine una dintre cele mai mari surprize ale începutului de an. Și din păcate nu una pozitivă așa cum speram când am văzut primul trailer, ci un mare semn de întrebare cum de un film cu o distribuție excelentă în care nici un actor nu pare a ”leveni”, cu un regizor veteran (Liman regizând The Bourne Identity sau Edge of Tomorrow) care știe cum să facă filme captivante, și cu un material sursă destul de bun – o trilogie best-seller, au reușit să vină cu un eșec la box-office atât de mare, încât orice șansă de o continuare, așa cum și-ar fi dorit studioul Lionsgate, a zburat pe fereastră.

Premisa de la care pornește povestea noastră este că planeta pe care oamenii încearcă să o colonizeze, afectează în mod ciudat bărbații speciei, gândurile acestora plutind în jurul lor, spre văzul tuturor. Todd este cel mai tânăr colonist dintr-o colonie în care nu se mai găsește nici un picior de femeie, acestea fiind omorâte de ființele native ale planetei. Contrastul dintre Todd și Viola este interesant la prima vedere, ea fiind capabilă să îi vadă acestuia și să îi audă și cel mai intim secret, pe când el nu se prinde nici la cel mai de bază limbaj al corpului. Dar sunt și multe fire epice ne-explorate, sau care sunt menționate odată și apoi uitate simțindu-se că s-a înghesuit foarte mult material în doar aproximativ două ore.

Era în care filmele ce adaptau serii de romane YA, pare a fi apus, Chaos Walking simțindu-se ca o rămășiță a acestor timpuri, în care oamenii plăteau bani buni pentru alde Twilight, The Maze Runner sau The Hunger Games. Deoarece CW a petrecut o grămadă de ani în development hell, până și actorii care pe atunci erau tinerei și numai potriviți rolurilor, au devenit între timp adulți, lucru ce a necesitat multe refilmări, iar așa cum știm foarte bine, cam când vine vorba de refilmări și amânări de lansare, aproape garantat produsul final este unul sub-mediocru. Totuși pot să afirm că am petrecut în compania lui aproape două ore destul de entertaining așa că nu ar fi neapărat cea mai proastă alegere pe care o faceți.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.