Loading...
City of God (aka. Cidade de Deus) (2002)

City of God (aka. Cidade de Deus) (2002)

by Adrian Solomon, august 5, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: Crime-drama
Regie: Fernando Meirelles
Distribuție:
Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino da Hora, Phellipe Haagensen, Douglas Silva, Jonathan Haagensen, Matheus Nachtergaele, Seu Jorge, Alice Braga
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 8.6

Despre: Ne aflăm în Brazilia sfârșitului de ani 60, într-unul dintre cartierele nou înființate, numit și City of God, pentru mereu expansivul oraș Rio de Janeiro. Locuit doar de oameni săraci, acesta este și casa protagonistului nostru Rocket, un băiat de culoare, și a prietenilor săi. Aceștia idolatrizează un trio de gangsteri mărunți, care fură de la bogați și împart cu săracii, care la rândul lor le asigură protecția. Unul dintre cei mai ardenți fani ai lor este micul Ze, care, în ciuda faptului că este doar un copil, are ambiții uriașe. După câțiva ani, prin anii 70, Ze și prietenul lui Benny au devenit unii dintre cei mai influenți traficanți de droguri din cartier, eliminând majoritatea competiției. Rocket în schimb încearcă să obțină o slujbă la un ziar. După o tentativă eșuată de asasinat căreia îi cade victimă Benny, Ze își pierde cumpătul și pornește un război cu restul gangsterilor din oraș, uniți acuma într-o cauză comună. Fiind infiltrat în acel oraș, Rocket are oportunitatea vieții, având acces direct într-unul dintre cele mai fierbinte părți ale Braziliei.

Rant: Una dintre cele mai surprize pentru mine, neobișnuit fiind prin anii 2000 cu alte filme decât cele americane. De o calitate remarcabilă, acest film spune povestea tristă și reală a faimoaselor favelas braziliene, oferindu-ne acces direct la toată violența și demența caracteristică. Însoțim eroii noștri pe un drum ce traversează două perioade distincte de timp, sfârșitul anilor 60 și durata anilor 70. Povestea este spusă prin ochii lui Rocket, un băiat martor la transformările suferite de acest City of God, dar și de rezidenții acestuia.

Povestea are un iz de Tarantino în felul în care este spusă, cu diverse capitole și inserturi explicative. Acesta este un film pe care vi-l recomand să îl vizionați neapărat, un timeless clasic.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.