Loading...
Close (2019)

Close (2019)

by Adrian Solomon, ianuarie 22, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune
Regie: Vicky Jewson
Distribuție:
Noomi Rapace, Sophie Nélisse, Indira Varma, Eoin Macken
Durată: 1 h. 34 min.
Rating IMDB: 5.7

Despre: Sam este o agentă specializată pe pază și protecție. Ea primește în sarcină o tânără bogată și răsfățată, pentru a fi protejată în timpul unei călătorii banale, însă ele sunt trădate și lăsate să se descurce singure într-o țară străină.

Rant: Close nu își propune să reinventeze roata și nici genul filmelor de acțiune. Ce propune în schimb este un thriller rapid, cu o Noomi Rapace în formă maximă, cum nu am mai văzut-o de la trilogia Millenium încoace. O actriță care cu toate că a avut un început extraordinar pe post de Lysbeth Salander (cea mai bună variantă), nu a prea reușit să dea lovitura la Hollywood. În filmul de față, aș îndrăzni să spun că prinde un rol care i se potrivește de minune, cu toate că este o producție mai low-budget, ce aduce aminte de filmele de categoria B de pe vremuri. Ea interpretează pe Sam, agenta stoică, mereu pregătită pentru orice eventualitate, o personalitate taciturnă numa bună de alăturat unui Wolverine, John Wick sau orice rol d-al lui Eastwood.

Necazul le prinde din urmă relativ repede, atât pe ea, cea cu secretele bine păstrate, cât și pe obiectul misiunii ei, adolescenta închipuită (mai mult ne este lăsat să înțelegem acest lucru din ce se spune despre ea pentru că nu mi s-a părut cu mult diferită de orice alt adolescent normal) proaspăt rămasă fără tată, cu o mamă vitregă cu care nu are nici o legătură, cu toate că este într-o permanentă căutare de o figură maternă (ghiciți oare în persoana cui o va găsi). Cele două sunt trădate iar oameni necunoscuți încearcă din răsputeri să le omoare, Sam fiind mai mereu scutul protectiv al adolescentei.

Filmul curge destul de natural, scenele de acțiune sunt lucrate destul de bine, Noomi Rapace dând dovadă de o pregătire fizică intensă. Merită să îi dați un click, în special de sunteți clienți ai Netflixului.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.