Loading...
John Wick (2014)

John Wick (2014)

by Adrian Solomon, ianuarie 26, 2016

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Crime
Regie: Chad Stahelski
Distribuție: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen
Durată: 1 h. 41 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Un fost asasin se vede nevoit să revină la muncă după ce o bandă de mafioți face greșeala să îl atace.

De ce să mă uit? Acțiune cât cuprinde. De la pac pac, la urmăriri de mașini și bubuituri, avem un amestec de acțiune rafinată cu stil vechi. În plus filmul marchează o întoarcere la formă pentru domnul Keanu și aparent începutul unei noi serii.

Mai mult de atât, filmul reprezintă un instant clasic, doar că nu eram noi suficienți de atenți să ne dăm seama de asta. Acțiunea este făcută la mare artă, dar îți dai seama de asta abia când cineva te trage de mânecă și îți zice. Poate că în timpul filmului sesizezi că ceva nu corespunde normelor stabilite de filmele de acțiune hollywoodiene adică o grămadă de montaje tăiate și redate la viteză amețitoare astfel încât creierul nu percepe decât un amalgam de sunete și imagini. Regizorii filmului au spus nu mersi, uită-te la chinezi cum fac filmele de acțiune să arate bine. Aceștia practic integrează mantra lui Jackie Chan pe care acesta și-a expus-o atât de elocvent în documentarul său despre filmele de acțiune și anume – o scenă nu trebuie filmată din foarte multe unghiuri iar orice lovitură trebuie încadrată astfel încât să vezi efectiv rezultatul acesteia, nu cum fac americanii când taie în momentul impactului și arată doar dușmanul zburând prin aer.

Astea fiind zise, pregătiți-vă de unul dintre cele mai bune filme de acțiune făcute în ultimul secol.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.