Loading...

Copshop (2021)

by Adrian Solomon, noiembrie 7, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Thriller, Acțiune
Regie: Joe Carnahan
Distribuție: Gerard Butler, Frank Grillo, Alexis Louder
Durată: 1 h. 47 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Într-un colț pustiu al statului Nevada, un escroc fugitiv, lovește o polițistă începătoare și roagă să fie închis. Urmărit de un criminal periculos, acesta crede că dacă este închis va fi ferit de pericol, dar în celula alăturată apare însuși individul de care acesta fugea. Polițista se va trezi prins în jocul celor doi, urmând să petreacă o noapte care îi va aduce mai multe întrebări și pericole decât răspunsuri și pace.

Rant: A doua colaborare dintre Joe Carnahan și Frank Grillo după recentul și freneticul Boss Level, care utiliza elementul time-loop-ului pentru a da drumul unui șir îndelungat de carnagiu și explozii, Copshop aduce acțiunea mai cu picioarele pe pământ, fiind ușor mai realist dar oferind din nou distracție garantată amatorilor de acțiune.

Premisa nu e chiar nouă, am mai văzut-o și prin alte filme, în care un grup de indivizi asediază o locație apărată asiduu de protagoniști. Pentru a schimba ușor lucrurile, Carnahan face ca locația să fie un sediu de poliție, polițiștii să fie cei ce se văd nevoiți să se apere, grupul de indivizi este reprezentat doar un singur criminal deranjat mintal, asistat însă și de un trădător, miza fiind viața unui pușcăriaș. Filmul începe molcom și ne prezintă viața monotonă dintr-o regiune aridă a Nevadei, în care un ofițer și o polițistă începătoare se plâng de lipsa de acțiune. Ca și făcut, un individ dubios cu o codiță bărbătească care va deveni ținta unor glume inspirate, îi va trage un pumn tinerei Valerie Young după care va fi cerut să fie încarcerat cât mai repede. Ajuns la secția de poliție și pus după gratii, el descoperă că urmăritorul său este în curând depozitat în celula alăturată, moment din care lucrurile vor deveni extrem de tensionate. Apariția unui al doilea criminal, nu va face decât să precipite lucrurile spre un haos total, din care se pare că nimeni nu va scăpa întreg.

Filmul știe ce vrea de la noi și își îmbrățișează total momentele mai campy, care s-ar fi potrivit atât de natural peliculelor de acțiune din anii 70, 80. Chiar dacă începutul este mai încet, după ce gloanțele încep să zboare, noi nu mai prindem răgaz decât la final când ne punem întrebare, oare am asistat la nașterea unei noi eroine de acțiune? Și asta pentru că Carnahan a avut curajul aproape nebun să pună o necunoscută totală în fața a două staruri ai acestui gen, Butler și Grillo. Și Alexis Louder își face rolul la perfecție. Mențiune specială pentru Toby Huss, maniacul Anthony Lamb, care aduce un plus enorm de culoare cu neîncetata sa sporovăială și surprinzătoarele sale manierisme.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.