Loading...
Boss Level (2020)

Boss Level (2020)

by Adrian Solomon, martie 10, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Joe Carnahan
Distribuție: Frank Grillo, Mel Gibson, Naomi Watts, Annabelle Wallis, Ken Jeong, Will Sasso, Selina Lo, Meadow Williams, Michelle Yeoh
Durată: 1 h. 52 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Roy Pulver este un fost ofițer al Forțelor Speciale, actualmente pensionat și în căutare de lucru. O întâlnire aparent incidentală cu fosta lui iubită îi dă un licăr de speranță care în curând se transformă în coșmar când se trezește prins într-o buclă temporală infinită, exact în momentul în care niște indivizi dubioși îl asasinează.

Rant: Un alt film venit parcă de nicăieri, Boss Level reprezintă o ambiție veche a regizorului Joe Carnahan (Smoking Aces, The Grey). Ajuns, după foarte multă umblătură, în posesia celor de la Hulu și lansat la începutul lunii fără foarte multă fanfară pe platforma acestora, filmul se bucură de un real succes în această perioadă. Premisa, și zic acest lucru de fiecare dată când dau de ea, mi se pare obosită și stoarsă la extrem în special în ultima vreme când pandemia ne face pe toți să ne simțim prinși într-un ciclu temporal infinit, dar cum necum, regizorul o face funcțională grație acțiunii non-stop și a personajelor relativ interesante.

Îl întâlnim pe protagonistul Roy Pulver în mijlocul unei secvențe de asasinare, cu un individ hotărât să îi ia capul cu o macetă. Însă precizia mișcărilor lui Roy, aproape automatice, ne fac să credem că el a repetat multă vreme această secvență pentru a afla apoi că așa și este, el fiind la nșpea tentativă de supraviețuire a diverselor atentate la viața lui. Mai află că niciodată nu a reușit să treacă în viață de o anumită oră, și rând pe rând ne sunt introduși cei care vor să îl omoare. De ce vor să îl omoare, asta e principala întrebare la care caută răspuns Roy și motorul filmului pentru segmentul de început. Ce îmi place oarecum la acest film este faptul că știm precis de ce Roy se află prins în această buclă temporală, fiind unul dintre puținele filme care vine cu un răspuns concret asupra acestei premise.

Boss Level are adânci rădăcini în lumea jocurilor arcade de genul bagi o fisă pentru o viață în plus, unde trebuie să memorezi anumite mișcări la perfecție, lucru pe care de altfel Roy îl face de-a lungul filmului, fiecare obstacol trecut aducând cu sine o nouă provocare la care el îi va căuta răspuns. Am apreciat pasul frenetic cu care filmul se mișcă, nefiind loc de prea mulți timpi morți. Per total Boss Level este o experiență interesantă, cu mai multe plusuri decât minusuri, care nu reinventează roata dar te face să îl urmărești cu plăcere.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.