Loading...

The Hunt (2020)

by Adrian Solomon, ianuarie 10, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Thriller
Regie: Craig Zobel
Distribuție: Ike Barinholtz, Betty Gilpin, Amy Madigan, Emma Roberts, Ethan Suplee, Hilary Swank
Durată: 1 h. 30 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Confuzi, derutați și speriați, o mână de americani se trezesc în mijlocul unei vânători organizate de un grup de liberali elitiști. Printre victime se numără și Crystal, o femeie întreprinzătoare și pricepută în arta supraviețuirii, care le va pune bețe în roate vânătorilor.

Rant: The Hunt reprezintă cel mai bine zicala „mult zgomot pentru nimic”. Acest film a fost discutat, disecat, a inflamat opinia publică, a fost criticat de însuși președintele american de atunci, Donald Trump – unde altundeva decât pe Twitter, anulat și astea toate înainte ca filmul să fi fost deja lansat, doar pentru că vizionând trailerul, lumea îl considera un atac la adresa liberalilor americani și nu numai. Pe undeva îmi aduce aminte de scandalul similar petrecut în jurul filmului The Interview care a făcut Coreea de Nord să promită multe lucruri neplăcute celor care l-au făcut. Însă se merită tot vuietul? Părerea mea este că nu, chiar deloc.

The Hunt nu e întocmai original ca premisă, cu oameni vânați pentru sport de către un grup de bogătani. În cazul nostru, victimele sunt niște „deplorabili” iar bogătanii sunt un grup de elitiști liberali. Filmul este construit dintr-o serie de memeuri, fiind ultra satiric la adresa societății americane. Și dacă vânători sunt niște liberali woke, care se plâng de încălzirea globală, sunt toți vegani și fac criză dacă e prea mult zahăr în cafea, nici vânații nu sunt mai breji. Aceștia sunt adepții conspirațiilor, militează pentru posesia armelor și reprezintă statele roșii din care provin. Insistând însă prea mult asupra elementelor satirice, producătorii au pierdut din vederea povestea, care este acolo cât să confere un schelet miștocărelii și vărsării de sânge ce va urma, The Hunt fiind extrem de grafic și sângeros.

Cu excepția lui Crystal, singura care pare a avea câteva trăsături mai decente, restul personajelor sunt uni-dimensionale, servind doar poantei spuse la momentul respectiv, înainte să își încaseze un glonț între ochi.

The Hunt merge la plictis, fiind un produs decent, dar nu cred că este îndeajuns să vă dați peste cap să îl vizionați.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.