Loading...
Crazy Rich Asians (2018)

Crazy Rich Asians (2018)

by Adrian Solomon, decembrie 2, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Comedie romantică
Regie: Jon M. Chu
Distribuție:
Constance Wu, Henry Golding, Gemma Chan, Nico Santos, Lisa Lu, Awkwafina, Ken Jeong, Michelle Yeoh
Durată: 2 h. 00 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Rachel Chu și Nick Young sunt doi tineri îndrăgostiți, care plănuiesc o mică excursie în Singapore pentru a participa la nunta celui mai bun prieten a lui Nick. Ce nu știe Rachel, cu toată că se întâlnesc de peste un an, este faptul că familia Young este cea mai bogată și respectată familie din Singapore.

Rant: O nebunie de film! Dacă așa au decis să reprezinte minoritatea asiatică de la Holywood în filme, ei bine atunci au făcut un lucru excepțional. Crazy Rich Asians vine ca o gură de aer proaspăt în industria suprasaturată de clișee a Holywoodului, și cum altcumva decât în cel mai american stil posibil, împrumutând clișeele clasice ale unei comedii romantice. Este rom-com 101 predat la cele mai de bază nivele și funcționează extrem de bine pe formula dacă ceva nu este stricat, nu te chinui să îl repari.

Spectatorul descinde alături de modesta Rachel Wu în viața plină de opulență a celor mai bogați oameni din Singapore. Ea pleacă alături de iubirea vieții sale, Nick Young, într-o mini excursie în Singapore, pentru a participa la o nuntă de-a celui mai bun prieten al lui Nick. Pe drum acesta o informează că familia sa este putred de bogată dar ce va întâlni Rachel acolo întrece orice așteptare. Suntem martori prin ochii ei la niște petrecere exclusive așa cum am putea vedea doar în filme sau prin reviste, cu toate că aici se merită făcută o mică paranteză, și anume putem vedea atât viața bogată pe stil vechi, a oamenilor ce au muncit din răsputeri pentru a ajunge la statutul respectiv, care preferă să facă sindrofii cu gust, care respectă și tradițiile locului, dar suntem martori și la bairamuri spectaculos de decadente cum ar fi petrecerea burlacilor și a burlăcițelor. Ce nu știe Rachel este că ea e pe cale să pășească într-o adevărată groapă cu lei, viața ei fiind disecată de ochii mult prea iscoditori ai celor din jur, în special a lui Eleonor, mama lui Nick, despre care aflăm încă din introducere că este un bad-ass care nu prea stă la discuții.

O bilă neagră ce i se poate inputa filmului este lungimea sa, un pic cam mult peste cele 90 de minute cu cât ne-au obișnuit comediile de acest gen. De fapt avem o întreagă poveste secundară care umple timpul, de care ne-am fi putut lipsi pentru că nu duce undeva cu adevărat relevant, decât poate pentru ne arăta determinarea lui Rachel comparativ cu un alt caz similar, un scenariu de what-if, să îi zicem așa.

Distribuția este fermecătoare iar locațiile de-a dreptul încântătoare, feerice chiar. Recomand cu căldură acest film, rom-comul anului de departe, dar și un exemplu de incluziune a asiaticilor și a culturii lor fără a-i face să pară niște personaje de comedie.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.