Loading...
Custody (aka. Jusqu'à la garde) (2017) - by F.F.

Custody (aka. Jusqu’à la garde) (2017)

by Florin Frențiu, iunie 3, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Dramă
Regie: Xavier Legrand
Distribuție:
Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux, Jean-Marie Winling
Durată: 1 h. 33 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: În urma divorțului soților Benson, între cei doi începe o bătălie pentru custodia băiatului de 11 ani, Julien. Acesta este pasat între mama sa mereu speriată și tatăl abuziv, care își folosește băiatul drept pion în planurile sale de a-și manipula fosta nevastă.

Cronică (by F.F.): Un film incredibil de debut al regizorului (necunoscut de mine până acum, fiind autorul unui mic short) Xavier Legrand, care m-a lovit precum un pumnal în piept.  Pelicula a fost premiată la festivalul de la Veneția cu Leul de Argint pentru cel mai bun regizor. Un amestec între dramă realistă și thriller cu accente horror în ultimele 10 minute gen Shining, filmul este foarte bine realizat, ancorat în realitatea cotidiană, fără exagerări sau prea multă melodramă,care să-i știrbească din autenticitate. Tema principala a peliculei este reprezentată de violența domestică, comportamentul abuziv de hărțuitor, abuzul familial, în cadrul separării unui cuplu și luptei pentru custodia comună a fiului cel mic.

Denis Menochet (un actor francez cu o privire interesantă,  fixă și ușoară exoftalmie, pe care îl cunoaștem cel mai bine din superbul Inglorious Basterds al lui Tarantino) face un rol greu aici. Este ajutat ce-i drept și de statura impozantă.  Îl interpretează pe Antoine, un tată disperat să ajungă la fiul său, însă din primele cadre intuim ceva în neregulă la el. Are porniri impulsive,violente și se dovedește a fi un sociopat consumat de furie,  răzbunare și frustrări/gelozie, însă principala caracteristică a sa este manipularea pe care o folosește în raport cu propriul sau copil.

Revelația acestui film rămâne tânărul copil actor Thomas Gioria, la primul său film, ce îl interpretează pe Julien, tânărul abuzat și manipulat de către propriul său tată în lupta pentru custodie, poate cea mai bună performanță a unui copil actor din ultimii ani.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.