Loading...
X-Men: Dark Phoenix (2019)

X-Men: Dark Phoenix (2019)

by Adrian Solomon, iunie 9, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Super-eroi, Acțiune
Regie: Simon Kinberg
Distribuție:
James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Sophie Turner, Tye Sheridan, Alexandra Shipp, Jessica Chastain
Durată: 1 h. 53 min.
Rating IMDB: 5.7

Despre: În timpul unei misiuni în spațiu, Jean Grey este posedată de o entitate cosmică care îi descătușează adevăratul potențial, punând astfel în pericol lumea și tot ce a clădit profesorul Xavier.

Rant: Of, ce ocazie imensă au ratat cei de la Fox, de a încheia seria X-Men într-o manieră epică. Dark Phoenix, una din cele mai bune povești spuse într-o serie de comics, este pentru a doua oară maltratată pe marile ecrane de către același om, și anume Simon Kinberg, cel responsabil pentru scenariul dezastruos al primei tentative, întitulată The Last Stand. Decizia numirii acestui tip în funcție este mai mult decât dubioasă, cu toate că, pe post de scenarist, printre multe filme de duzină a reușit și câteva filme de calitate. Să sperăm că odată ce va fi finalizată achiziționarea Fox de către Disney, X-Men vor ateriza în curtea celor de la Marvel, care mai mult ca sigur vor face dreptate acestor personaj mult iubite. Cu toate astea, nu pot să simt o mică frustrare la irosirea unor nume mari pe niște producții mediocre precum Apocalypse și Dark Phoenix.

Principala mea grijă și sursă de nemulțumire, era prezența actriței Sophie Turner (Sansa Stark din Game of Thrones) pe post de Jean Grey, aceasta făcându-și simțită prezența pentru prima dată în Apocalypse. Am considerat la acea vreme că ea nu corespunde imaginii de Jean Grey formată din atâtea comics sau animații, chit că are frumusețea sa aparte. Parcă până la final m-am mai încălzit la ideea că ea ocupă rolul titular, a chiar încercat ceva în acest film, lucru lăudabil dar insuficient pentru a îl salva de la sine însuși. Ca mai multe dezastre marca Fox, Dark Phoenix prezintă o poveste mult mai captivantă în spatele camerelor de filmat, filmul fiind amânat de mai multe ori, deoarece s-a dorit refilmarea sfârșitului, lucru greu de realizat când toți actorii tăi sunt împrăștiați prin toată lumea, implicați în alte proiecte.

Povestea se concentrează asupra lui Jean Grey și a relației sale cu profesorul Xavier, din copilărie până la maturitate. În timpul unei misiuni de salvare în spațiu, Jean este posedată de o entitate cosmică extrem de puternică, care o transformă pe aceasta în, probabil, ce mai puternică creatură de pe Pământ. Acest lucru duce la câteva revelații dureroase pentru membrii echipei X, dar și la dărâmarea întregii bunăvoințe clădite de eforturile neîncetate ale profesorului Charles Xavier, în co-viețuirea pașnică între oameni și mutanți. Mai mult, o rasă complet inutilă de extratereștrii coboară pe Pământ, infiltrând societatea în căutarea acelei entități cosmice.

Pe hârtie acest amalgam de elemente ar suna bine dar ce am primit pe marile ecrane a fost extrem de dezamăgitor. Eroul negativ extrem de banal, apar câțiva mutanți nenumiți, de care ar trebui chipurile să îți pese dar ți se rupe complet de soarta lor, povestea derizorie care se concentrează exclusiv asupra lui Jean Grey ignorând deseori restul personajelor, fac ca acest ultim film din serie să fie unul extrem de nememorabil, iar seria să se încheie cu un „fâs” în loc de un mare „bum”. Ideea din spatele filmului nu e rea, dar execuția nu e cea mai strălucită. Trist.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.