Loading...

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency (2016-2017)

by Adrian Solomon, martie 7, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Mister, SF, Detectivi
Distribuție: Samuel Barnett, Elijah Wood, Hannah Marks, Fiona Dourif, Jade Eshete, Mpho Koaho, Michael Eklund, Dustin Milligan
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 18
Durată episod: 54 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.3

Despre: Dirk Gently este un detectiv holistic, care nu caută indicii ci lasă indiciile să ajungă la el. Pe nepusă masă, acesta intră în viața liniștitului hotelier Todd Brotzman și reușește să i-o întoarcă cu josul în sus. Asta pentru că Dirk este implicat într-un caz extrem de complicat de crimă, iar participanții la acest joc sunt extrem de mulți, fiecare cu agenda sa proprie. De la câini și pisici posedate, la nebuni care își pot transfera conștiința în alte trupuri, călători în timp, agenți FBI, agenți guvernamentali secreți, punkeri anarhiști cu super-puteri și o asasină holistică, care este de părerea că nu poate fi rănită iar universul o duce exact acolo unde cineva trebuie să moară, toate aceste personaje se vor afla în cursa deslușirii acestui mister, mai complicat ca un nod gordian.

Rant: Poate ați auzit de celebra carte The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, scrisă de Douglas Adams. Fan fiind, am percutat imediat când am auzit că același autor este responsabil și pentru acest serial, adaptat după o serie de romane al căror personaj principal este Dirk Gently. Mie îmi plac filmele și în general situațiile când mai multe personaje/echipe, se întrec pentru a câștiga ceva sau pentru a desluși vreun mister. Poate de aia am rămas entuziasmat când am văzut câte personaje au fost îngrămădite în doar primul episod. Dar poate chiar această diversitate de personaje funcționează cumva în detrimentul acestuia, parcă unele pierzându-se pe parcurs, iar altele simțindu-se de umplutură. Duo-ul principal, care la un moment devine trio, sunt cei doi nătăfleți, Todd și Dirk, iar noi nu putem decât să fim de parte lui Todd, care pe parcursul seriei se întreabă năuc bai cine sunteți și ce vreți cu viața mea.

Totuși, pentru misterul oferit, și dacă vă place umorul specific a lui Adams, seria ar intra în categoria musai. Pentru restul, puteți încerca cu avertizarea că s-ar putea să fiți copleșiți de evenimente.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.