Loading...

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023)

by Adrian Solomon, aprilie 7, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Fantezie, Acțiune
Regie: Jonathan Goldstein, John Francis Daley
Distribuție: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Hugh Grant
Durată: 2 h. 14 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Un bard dizgrațiat, o luptătoare gurmandă, un magician nepriceput și o șamană capabilă, își unesc forțele pentru a aduce la lumină fărădelegile comise de un escroc ajuns guvernatorul unui oraș, precum și a opri planurile unei malefice vrăjitoare întunecate.

Rant: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves este filmul perfect pentru a injecta o doză de sânge proaspăt în venele unui gen muribund, care nu a avut nimic calitativ de la seriile Lord of the Rings și Harry Potter încoace. Ajutat de o distribuție bună, un scenariu care merge sublim pe fina linie dintre parodie și seriozitate și efecte speciale destul de bune, acest film este garantul a două ore de distracție de calitate. Adaptare după celebrul joc de masă – Dungeons & Dragons, filmul onorează materialul sursă și ideile acestuia, precum și settingul fantastic, chiar dacă nu adaptează vreo poveste anume (firul narativ al jocului fiind influențat de jucătorii participanți). Dar, cu toate că filmul adaptează un titlu cunoscut în speță pasionaților de jocuri de masă, acesta este foarte accesibil și spectatorilor care nu știu nimic despre materialul sursă.

În centru îl avem pe personajul lui Chris Pine – Edgin Darvis, care alături de camarada sa Holga Kilgore, membră a unui trib de barbari, sunt încarcerați în nordul înzăpezit. Ei o pun de o evadare memorabilă și își croiesc apoi drumul spre fostul lor partener Forge (un Hugh Grant în zi de grație, care și-a descoperit menirea de a juca personaje negative), ajuns acum guvernatorul orașului Neverwinter, care are asupra sa atât obiectul pe care îl căuta Edgin la momentul în care a fost prins, cât și pe fiica acestuia. Însă lucrurile nu sunt atât de ușoare pe cât par a fi, și în curând Edgin și Holga, alături de alți asociați, svor fi nevoiți să pornească într-o misiune lungă pentru a opri complotul unei secte de vrăjitoare întunecate.

Filmul nu o dă în parodie sau miștocăreală a genului în nici un moment, cu toate că umorul este prezent în multe dintre situațiile prezentate. Probabil că actorii s-au distrat de minune la aceste filmări, pentru că acest lucru este palpabil în jocul lor actoricesc. Un ultim gând de final, să nu confundați filmul cu porcăria apărută prin anii 2000, în afară de titlul Dungeons and Dragons, cele două nu au nimic de a face unul cu altul.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.