Loading...
El Camino: A Breaking Bad Movie (2019)

El Camino: A Breaking Bad Movie (2019)

by Adrian Solomon, decembrie 6, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Crime thriller
Regie: Vince Gilligan
Distribuție: Aaron Paul, Jesse Plemons, Krysten Ritter, Charles Baker, Matt Jones
Durată: 2 h. 02 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: După evenimentele din episodul Felina, Jesse Pinkman se bucură de libertate după lunile petrecute în captivitate, dar este urmărit de mai toți polițiștii din stat. El încearcă să fugă, dar dă peste necazuri la tot pasul.

Rant: Probabil cel mai surprinzător film al acestei toamne, El Camino este episodul final din saga lui Jesse Pinkman, o parte a celebrului duo de traficanți de crystal meth albastru, prezentați atât de bine de Vince Gilligan în faimosul serial Breaking Bad. Cu toată că El Camino poate fi vizionat și de unu singur, povestea va fi mult mai bogată și mai semnificativă pentru fanii seriei originale, care au deplâns faptul că sezonul final punea mai puțin accent pe Jesse.

Așadar, fără a intra pe tărâmul spoilerelor, povestea se reia exact din punctul în care serialul s-a încheiat, cu un Jesse gonind spre libertate la bordul unui El Camino. Avem de a face un Jesse complet schimbat, plin de cicatrici, atât fizice cât și mai ales mentale, spiritul acestuia fiind mereu frânt de brutalii naziști care l-au ținut prizonier atâta vreme. Cu toate astea, Jesse încearcă din răsputeri pentru a scăpa de urmăritori, pentru a-și găsi libertatea adevărată, departe de aceste locuri pline de amintiri dureroase pentru el.

O serie de personaje din serial se perindă pe ecran, revenind aproape toți protagoniștii, dar nu o să vă zic exact cine și ce deoarece aș ruina scenele respective. Filmul urmează ritmul unui thriller mocnit, reușind să captiveze și să îți aducă aminte ce serial grozav a fost Breaking Bad și de ce ar trebui poate să ne reîntoarcem la el. Este filmul lui Aaron Paul, un actor care se identifică aproape complet cu personajul Jesse Pinkman, de la care mereu te aștepți să auzi un „Bitch”.

Ceea ce inițial a pornit ca planuri pentru un episod de sine stătător, iată că a ajuns să devină un film pe care Netflix a fost mai mult decât bucuros să îl difuzeze. Totul a fost ținut foarte secret, așa că vestea că urma să primim un film Breaking Bad a surprins pe mai toată lumea. Lui Vince Gilligan i-a ieșit un thriller foarte bun, cu vibe de western modern. Din păcate, unii actori precum Jesse Plemons, s-au modificat fizic destul de mult în răstimpul dintre serial și film, acest lucru făcând notă discordantă dar fiind și singura hibă pe care i-o pot găsi filmului. Filmul beneficiază de același Vince Gilligan în formă maximă, care știe atât de bine să facă și din cele mai banale scene un adevărat spectacol vizual, găsind mai mereu unghiurile potrivite, iar cinematografia este extraordinară, existând niște decoruri și peisaje sublime.

Creat în special pentru fanii serialului, pentru care este un musai, El Camino poate fi vizionat și de o audiență casual, cu toate că vor fi momente pe care nu le veți putea savura sau înțelege așa cum au fost ele menite.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.