Loading...
El Mariachi (1992)

El Mariachi (1992)

by Adrian Solomon, octombrie 8, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Neo-western
Regie: Robert Rodriguez
Distribuție:
Carlos Gallardo, Consuelo Gómez, Peter Marquardt
Durată: 1 h. 21 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Un individ misterios poposește într-un orășel adormit. El dorește să devină un Mariachi profesionist, la fel ca tatăl său, dar o întâlnire cu asasinul Azul, îl va pune pe banditul Moco și pe acoliții săi pe urmele amândurora.

Rant: El Mariachi a fost la vremea lui un exemplu perfect de cum să faci un film pe un buget redus. Robert Rodriguez nu doar că și-a vândut trupul experimentelor medicale pentru a face rost de finanțare, dar a și reușit să economisească din suma de 9000$ cât era bugetul, aproape 2000$ apelând la o serie de șiretlicuri care au arătat cât de creativ și ambițios era tânărul regizor. Filmul a servit ca o catapultă pentru Rodriguez către eșalonul superior a cinematografiei mondiale, ajungând la scurt timp să lucreze îndeaproape cu unicul Quentin Tarantino (munca celor doi avea să se încrucișeze deseori), dar și cu o serie de actori de calibru. Nu știu cât de bine a îmbătrânit filmul, nu l-am mai văzut de ceva vreme, dar țin minte că nu îl ratam deloc atunci când rula la TV. Povestea simplă era susținută de scene frenetice de acțiune, iar actorii, majoritatea localnici, dădeau un sentiment de autenticitate filmului. Peste nu foarte mulți ani, Rodriguez urma să aibă oportunitatea să creeze o continuare pentru acesta și nu doar una, dar chiar o trilogie, intitulată Desperado.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.