Loading...
El Mariachi (1992)

El Mariachi (1992)

by Adrian Solomon, octombrie 8, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Neo-western
Regie: Robert Rodriguez
Distribuție:
Carlos Gallardo, Consuelo Gómez, Peter Marquardt
Durată: 1 h. 21 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Un individ misterios poposește într-un orășel adormit. El dorește să devină un Mariachi profesionist, la fel ca tatăl său, dar o întâlnire cu asasinul Azul, îl va pune pe banditul Moco și pe acoliții săi pe urmele amândurora.

Rant: El Mariachi a fost la vremea lui un exemplu perfect de cum să faci un film pe un buget redus. Robert Rodriguez nu doar că și-a vândut trupul experimentelor medicale pentru a face rost de finanțare, dar a și reușit să economisească din suma de 9000$ cât era bugetul, aproape 2000$ apelând la o serie de șiretlicuri care au arătat cât de creativ și ambițios era tânărul regizor. Filmul a servit ca o catapultă pentru Rodriguez către eșalonul superior a cinematografiei mondiale, ajungând la scurt timp să lucreze îndeaproape cu unicul Quentin Tarantino (munca celor doi avea să se încrucișeze deseori), dar și cu o serie de actori de calibru.

Povestea simplă este susținută de scene frenetice de acțiune care au devenit o marcă caracteristică a regizorului, iar actorii, majoritatea localnici, dau un sentiment deosebit autenticitate filmului. Acesta este prima parte dintr-o trilogie creată de Rodriguez, intitulată Trilogia Mexic sau, așa cum mai bine cunoscută, trilogia Desperado.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.