Loading...

Enola Holmes 2 (2022)

by Adrian Solomon, noiembrie 8, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Mister
Regie: Harry Bradbeer
Distribuție: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, David Thewlis, Louis Partridge, Susie Wokoma, Adeel Akhtar, Sharon Duncan-Brewster, Helena Bonham Carter
Durată: 2 h. 09 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Enola Holmes s-a mutat acum în Londra unde și-a deschis o agenție de detectivi, care însă nu merge prea grozav, majoritatea lumii confundând-o cu fratele ei mai faimos. Pe când să se dea bătută, o fetiță mică o angajează să îi găsească sora dispărută, iar acest caz se va dovedi unul mult mai complex decât Enola ar fi putut spera.

Rant: Enola Holmes 2 pare a fi o continuare mai solidă, cu mai mult accent pe acțiune decât pe expoziție. Dacă v-a fost dor de o discuție privată cu Millie Bobby Brown care să vi se adreseze personal pe tot parcursul filmului, atunci EH2 va fi filmul pentru dvs. După cum puteți să vă dați seama, nu sunt mare fan al acestei tehnici, decât dacă se întâmplă foarte rar spre unic pe parcursul unui film, nu în fiecare scenă. Lăsând asta la o parte, misterul central are la rădăcină un fapt real, condițiile inumane în fabricile vremii, doar că felul în care este tratat, miroasă a „mesaj hollywoodean” de care producțiile Netflix sunt înțesate în ultimii ani. Măcar Sherlock scapă fără a fi prea grav emasculat de cucoanele prezente, că în rest filmul e plin de replici „o să fi bărbat când spun eu că ești bărbat” iar replici de genul spuse într-un film în care vrei să subliniezi diferența de gen și condițiile grele în care se regăseau femeile perioadei, mi se pare cam de prost gust.

Ăsta-i oful cel mare și cam singurul pe care îl am cu producția asta, care este destul de bună, depășind prima parte, așa cum spuneam mai sus. Enola e mai matură dar continuă să încerce să se descurce singură în viață, aceasta fiind și principala lecție pe care o învață de-a lungul filmului – munca în echipă. Spre bucuria noastră, vom avea mai multă prezență scenică din partea lui Cavill pe post de Sherlock, adesea în compania Enolei deoarece cazurile la care aceștia lucrează ajung să se întrepătrundă, prilej pentru a le vedea relația de frate mare – soră mică, soră care mai mereu încearcă să îl întreacă pe acesta și să dovedească lumii că e demnă de luat în seamă. Cei doi ajung să se completeze bine, Sherlock fiind mai dotat din punct de vedere observațional pe când Enola este mai empatică decât fratele său, gândind lucrurile mereu din alte perspective.

Enola Holmes 2 este un film distractiv, destul de solid, care cu siguranță va fi continuat într-un viitor apropiat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.