Loading...

Mindhorn (2016)

by Adrian Solomon, mai 13, 2022

Recomandare – decent!

Gen: comedie
Regie: Sean Foley
Distribuție: Julian Barratt, Essie Davis, Kenneth Branagh, Andrea Riseborough, Steve Coogan, Russell Tovey, Harriet Walter, Jessica Barden, Simon Callow, Simon Farnaby, Nicholas Farrell, David Schofield, Tony Way
Durată: 1 h. 23 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Un actor ratat, care și-a trăit momentul de glorie prin anii 80, este chemat înapoi în locul din care a plecat cu mare tam-tam, să asiste cu o investigație în care presupusul criminal dorește să îl întâlnească.

Rant: Mindhorn este o comedie britanică independentă construită ca o farsă, o parodie la adresa culturii TV britanice și a purgatoriului celebrităților de duzină. Julian Barrat, un veteran al scenei de comedie, joacă cu mult fler pe personajul principal, Richard Thorncroft, un actor aproape neangajabil, care a avut momentul său de glorie prin anii 80 în urma unui serial în care acesta juca rolul principal, al unui detectiv riguros care în urma unui experiment sovietic s-a ales cu un ochi bionic care îi conferea acestuia puterea de a vedea mereu adevărul. Doar că, în momentul în care acesta a decis să plece, ducând la terminarea serialului precum și a carierei multora dintre cei implicați, acesta nu doar că și-a ars podurile, dar a dat și foc la oraș, făcându-și toți colaboratorii cu ou și oțet în cadrul unei emisiuni televizate, convins că viața i se va schimba odată ajuns la Hollywood. Din păcate planurile sale nu s-au concretizat, iar acum, după mai bine de 20 de ani, acesta abia mai este băgat în seamă de lumea din jur, el nemaifiind potrivit nici pentru reclamă la șosete ortopedice. Salvarea lui pare să vin din locația sa de origine, Insula Man, de unde a plecat cu scandal, și asta pentru că un criminal este decis a vorbi cu poliția doar dacă aceștia îl aduc pe Mindhorn, detectivul său favorit.

Există multe momente amuzante și filmul în general curge bine, dovedindu-ne faptul că se pot face filme bune și pe buget redus.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.