Loading...

Confess, Fletch (2022)

by Adrian Solomon, noiembrie 7, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Mister
Regie: Greg Mottola
Distribuție: Jon Hamm, Marcia Gay Harden, Kyle MacLachlan, Roy Wood Jr., John Slattery
Durată: 1 h. 38 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Fletch, un reporter investigativ și detectiv amator, este angajat de o familie bogată italiană pentru a recupera o serie de tablouri prețioase furate. Însă acesta cade victimă a unei înscenări, ceea ce pune multe bețe în roate întreprinzătorului nostru detectiv, mai ales când poliția e mereu pe urmele sale iar aliații săi sunt care mai de care mai suspecți.

Rant: Confess, Fletch este al treilea film care adaptează cărțile lui Gregory Mcdonald, și este primul care nu îl are la timonă pe legendarul Chevy Chase, căruia personajul Fletch nu doar că i s-a potrivit ca o mănușă, dar i-a și definit cariera, una extrem de bogată cu multe personaje memorabile. De data asta rolul principal îi este încredințat lui Jon Hamm și mi se pare că alegerea nu a fost cea mai potrivită, deseori stilul de umor sec al personajului și actorul care îl interpretează fiind în contrast iar glumele părând nedezvoltate și căzând flat.

Filmul se axează așa cum ziceam în jurul lui Fletch, un reporter investigativ de oarecare notorietate așa cum îi place să își facă publicitate, care investigând niște probleme personale ale familiei iubitei sale, se regăsește prin într-o tentativă de înscenare. Astfel, Fletch nu doar că trebuie să rezolve cazul cât mai repede pentru a scăpa de acuzații, dar trebuie să se ferească și de neîncrederea poliției și uneltirile apropiaților săi. Și aș vrea să zic ca misterul este unul care te prinde, dar foarte repede te vei prinde că acesta nu constituie decât planșa pe care se vor executa tonele de glume, majoritatea care își ratează ținta. Cu toate astea, există scântei de speranță care reies din interacțiunile lui Fletch cu câteva personaje secundare, dar și acestea sunt efemere.

Rezultatul final pare leneș, simțindu-se mai degrabă ca un episod dintr-un show TV decât un film în toată regula, cu Hamm destul de prost ales pentru acest rol (oricine a văzut pe Chase în acțiune drept Fletch, o să își dea seama că, deși materialul comic este bine conceput, execuția sa lasă mai mereu de dorit). Este o comedie ușurică cu niscai suspans și nimic mai mult.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.