Loading...
Exam (2009)

Exam (2009)

by Adrian Solomon, noiembrie 21, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Thriller psihologic
Regie: Stuart Hazeldine
Distribuție:
Adar Beck, Chris Carey, Gemma Chan, Nathalie Cox, John Lloyd Fillingham, Chuk Iwuji, Luke Mably, Pollyanna McIntosh, Jimi Mistry, Colin Salmon
Durată: 1 h. 41 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Opt candidați se pregătesc pentru un interviu important. Acestora li se administrează un ultim test, în momentul în care sunt închiși într-o cameră unde vor trebui să răspundă la o singură întrebare.

Rant: Înainte de toate, întrebarea ar trebui să fie, cum au reușit oamenii ăștia să te absoarbă complet în poveste timp de aproape 2 ore, când locația este aceeași pe tot parcursul filmului. Răspunsul este simplu, o poveste interesantă, cu mult suspans, dar care ridică și interesante teme de gândire, de la filosofie până la etică și moralitate. Distribuția este alcătuită aproape în totalitate de anonimi, tineri actori talentați de care personal nu am mai auzit până acum.

Stuart Hazeldine, regizorul aflat la debut cu acest film, precaut după pățaniile a mai multor colegi de-ai săi cu diversele studiouri de la Holywood, a decis să meargă pe ruta independentă și să creeze această operă de artă, un film minimalist dar extrem de tensionat și plin de suspans.

Lumea propusă de acesta este una ficțională, modelată după realitatea contemporană și frica oamenilor de diversele boli și viruși ce ne amenință constant. Lumea respectivă este în plină criză globală grație unui virus care se răspândește cu repeziciune, infectând în special tinerii, cauzându-le acestora moartea în scurt timp.

Cei opt care participă la interviu, provin din cele mai variate culturi și sunt reprezentați ai tuturor raselor de pe pământ. Și normal ca albul, un îngâmfat fără prea multe calități pozitive, să joace cartea rasismului, în momentul în care le pune tuturor porecle bazate pe culoarea pielii și a părului (cu o singură mențiune – francezului îi spune surd sau prost). Aparent cei opt au aplicat pentru un job la o mega corporație și au trebuit să treacă prin multe probe grele să ajungă aici. Filmul face bine să nu dea prea multe detalii și să păstreze cât mai multe secrete, pentru că astfel reușește o atmosferă ermetică, claustrofobă chiar, resimțită de spectatori în tentativa de a-i urmări pe protagoniști încercând să afle întrebarea la care trebuie să răspundă.

Exam este unul dintre cele mai bune thrillere psihologice urmărite în ultima vreme și este o recomandare musai!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.