Loading...
The Gangster, the Cop, the Devil (aka. Ak-in-jeon) (2019)

The Gangster, the Cop, the Devil (aka. Ak-in-jeon) (2019)

by Adrian Solomon, decembrie 31, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Thriller, Acțiune
Regie: Lee Won-tae
Distribuție: Ma Dong-seok, Kim Mu-yeol, Kim Sung-kyu
Durată: 1 h. 49 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Un polițist și un gangster fac echipă pentru a opri un criminal în serie periculos.

Rant: Ce surpriză plăcut pe final de an! Chiar dacă titlul aduce un pic a kitsch, însumează perfect așteptările pe care să le avem de la el.

Avem așadar trei oameni, fiecare drăcos de felul lui. Așadar polițaiul este un arogant care nu se ferește de a abuza de puterea pe care o are. El are un cui serios împotriva gangsterilor în general, și în special împotriva gangsterului titular, care e și șeful șefilor. Dar polițaiul are și probleme sale cu superiorul său corupt, care îi face zile suficient de grele cât acesta să circumvoluționeze legea de fiecare dată când prinde. Gangsterul e un tip mătăhălos și tatuat, plin de cicatrici, introdus în timp ce bate cu grație un sac de box din care mai apoi este scos un individ plin de sânge. Dar și gangsterul are probleme lui, cu competiția din ce în ce mai ahtiată după proprietățile și afacerile sale. În cele din urmă avem diavolul, un individ dubios, care iubește să omoare oameni, modul său de operare fiind relativ simplu, izbește o mașină din spate pe o alee pustie iar când șoferul iasă să inspecteze paguba, el se tăbăre asupra victimei cu un cuțit și îl face sită. Dar are și acesta o problemă în secunda în care face acest lucru gangsterului, dar nu reușește să îl omoare. Acesta, cu mândria rănită, face un pact cu polițistul să se ajute reciproc, dar și o prinsoare că cine îl prinde primul îl va pedepsi cum crede de cuviință.

Filmul te va prinde, subiectul fiind destul de interesant, dar am sesizat câteva minusuri care îi scad un pic din nota finală. Pentru un film coreean, la o oră 41 de minute este foarte scurt, și se simte la dezvoltarea personajelor. Dacă în I Saw the Devil, intram destul de mult în mintea și pielea criminalului, aici motivațiile acestuia sunt doar de suprafață, fiind cel mai slab conturat personaj din cei trei. Pe final avem câteva decizii scenaristice forțate, care m-au făcut să dau ochii peste cap. DAR, filmul are niște scene de acțiune foarte bine executate, iar Ma Dong-seok, pe care îl știm din Train to Busan și care în curând își va face debutul în universul MCU, sub numele de Dong Lee, este deseori centrul atenției, comandând respectul celor din jur prin simpla sa prezență. Jocul de neîncredere dintre polițai și gangsteri este mereu simpatic și face toți banii.

Așa că faceți bine și cu prima ocazie vizionați filmul, până nu îl refac americanii (s-ar zvoni că Stallone este interesat de acest proiect)!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.